Sørnett

Raser mot kommunens planer om pukkverk

Rune Solheim er svært misfornøyd med forslaget om pukkverk. Foto: Olga Gøril Vik

Rune Solheim er svært misfornøyd med forslaget om pukkverk. Foto: Olga Gøril Vik

Forslaget om pukkverk i Strømsheia har vekket sterke reaksjoner blant innbyggerne i området. I alt ti velforeninger har engasjert seg for å stoppe planene.

Publisert:

[sniplet faktaboks]Innbyggerne er bekymret for støy og støv i tillegg til at de mister et kjært friluftsområde ved Topdalsfjorden. Rune Solheim representerer Hånestangen Vel, og stiller seg svært kritisk til forslaget.

- Det er et merkelig forslag som vil ramme mange. Den grønne lungen vi i dag har vil bli til et stort, stygt krater. Jeg har vært nede i Byhallen og diskutert dette, og jeg har ikke funnet en eneste politiker som synes dette er en god idé.

Tror kommunen har skjult agenda

Rune Solheim har store betenkeligheter med motivet til kommunen i denne saken.

- Jeg tror faktisk ikke at det kommer til å bli noe av pukkverket, derfor syns jeg det er ekstra slitsomt at vi som bor i området og blir påvirket av dette, skal måtte bruke krefter og energi på å stoppe noe som antageligvis og forhåpentligvis aldri blir noe av. Jeg tror dette er lagt frem som et forslag for først å komme med en veldig stygg sak som alle vil stå samlet mot, for at vi senere skal akseptere forslaget kommunen legger frem om å bygge høye kontorbygg i området.

[img23563_2RF]

Marit Eik, arealplanlegger i kommunen tar avstand fra Rune Solheims teorier om en bevisst plan fra kommunens side.

 - Administrasjonen har ingen skjult agenda her. Overhodet ikke. Det vi gjør, er at vi legger frem forslag for formannskapet. Nå valgte formannskapet å legge ut planen til høring, uten endringer, men man har jo ikke lagt frem planen som en test eller for at folk skal bruke tiden på det.

Skjønner engasjementet

Marit Eik syns ikke det er problematisk at innbyggerne i det aktuelle området engasjerer seg.

- Det at folk i velforeninger har mobilisert og skrevet høringsuttalelser, det tenker jeg ikke er mer arbeid enn det som ligger i et demokrati. Det er en del av et godt demokrati rett og slett.

[img23563_3LM]

Eik legger til at hun forstår at innbyggerne er skeptiske til en eventuell forandring i terrenget.

- Vi vil beholde den naturlige vegetasjonen i ytterkantene av området som er rammet, så det vil ikke se ut som et stygt krater fra utsiden. Når en planerer og lager industriområde, vil det oppleves dramatisk med forandring, men man venner seg til det.

Rune Solheim stiller seg uforstående til forslaget som administrasjonen har lagt frem, og syns forslaget er merkelig.

- Det er utrolig at administrasjonen har kommet opp med et slikt dårlig forslag, og bruker våre skattepenger på å sitte og planlegge noe som antageligvis aldri i en realistisk verden kan bli noe av. Altfor mange mennesker blir berørt, og de skriver jo det i kommuneplanen selv, at det vil være til særdeles stor ulempe for de som bor i området. Det er altfor mange til at man kan gjennomføre noe sånn.

Saken blir lagt frem til formannskapet i januar og det er lagt opp til ny høring. Marit Eik sier det kan bli gjort noen endringer, men det er ennå usikkert hvilke endringer som eventuelt blir gjort.

 [mappress]