Sørnett

Rekordår for Terrengkarusellen

Frivillige: Bernt Arild Liland, Tulla Larsen og Ivar Kaafjord stiller opp for arbeidet med karusellen. FOTO Tonje Hellevig.

Frivillige: Bernt Arild Liland, Tulla Larsen og Ivar Kaafjord stiller opp for arbeidet med karusellen. FOTO Tonje Hellevig.

Vest Agder bedriftsidrettskrets arrangerer i år Terrengkarusellen for 35. år på rad, og i år er det deltakerrekord.

Publisert:

- Før forrige løp hadde vi 2937 deltagere, vi har deltager rekord i år, forteller Bernt Arild Liland, som er en av de frivillige fra Vest Agder bedriftsidrettskrets.
I går ble løp nummer 16 av 19 i år arrangert på Jegersberg.
- Vi har et løp på Odderøya, et i Søgne, et i dyreparken, og resten forgår enten rundt her på Jegersberg eller i Baneheia, forteller en annen frivillig, Tulla Larsen.
- Vi er vel cirka 30 stykker som jobber med å rydde løyper, sette opp telt, ordne med påmelding, fikser mat og liknende, sier Larsen.

Enkelt
Lederen for bedriftsidrettskretsen er John Humborstad. Han sier at Terrengkarusellen er veldig enkel og forholde seg til. Og han tror det er mye av grunnen til det stadig økende oppmøtet.
- Folk blir mer og mer opptatt av å holde seg i fysisk form, og dette løpet er lett tilgjengelig for alle. Du betaler en startkontingent og får et startnummer. Det er valgfritt om du vil ha tidtakingen eller ikke. Selv trenger du bare å møte opp på startstreken de gangene du selv vil, sier Humborstad

Premiegjæring og barnekarusell
Det er et stort arrangement bedriftsidrettskretsen har fått gjennomført.
Terrengkarusellen gir premie til alle som har løpt syv av de 19 løpene som blir arrangert. For de som har vært med i 15 år, er det jubileumspremier hvert femte år.
Det blir også arrangert barnas karusell for barn opp til 12 år. Det pleier å være et oppmøte på mellom 150 – 200 barn.
- Da får de medaljer, og det blir det is og brus, sier Larsen. [sniplet faktaboks]

For 35. gang
I år blir Terrengkarusellen arrangert for 35 gang, og har derfor selv jubileum. Noen av løperne har faktisk vært med i alle disse årene.
- Nå skal det sies at det er ikke alle som løper. Mange tar det som en gå tur. Men det viktigste er jo at de er med, sier Liland, og får full støtte av sin kollega.
- Det er jo veldig sosialt, avslutter Larsen.