Sørnett

Resultater av elevers leseferdigheter offentliggjøres ikke

Kristiansand kommune offentliggjør ikke resultater av elever nivå, når det kommer til skolers kartleggingsprøver.

Publisert:

Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger får inn mange tilbakemeldinger som tyder på at kartleggingsprøver som viser om en elev trenger ekstraundervisning i lesing, brukes til å rangere skoler etter kvalitet. Kristiansand kommune bedriver ikke med slike offentliggjøringer.

- Det er godt mulig noen kommuner legger ut resultatene av de ulike kartleggingsprøvene på nett, men vi gjør ikke det når det gjelder kartlegging av enkeltelevers nivå, sier seniorrådgiver ved Oppvekstdirektørens stab, Svein Tore Kvernes.

Kommunen har et strengt system knyttet til disse kartleggingsprøvene.
- Vi har et system for kartlegging i Kristiansand kommune, hvor vi er obs på at resultatene av prøvene skal brukes til den enkelte elev, sier han. Han fortsetter med å si at det er viktig at den enkelte skole får kartlagt hvilke av sine enkelte elevers nivå, men det føres ikke statistikker som blir offentliggjort.

- Det blir da mer en kartlegging av hvor elevene står i forhold til det å få ekstrahjelp i undervisningen. Disse prøvene er et godt verktøy for de enkelte skolene, slik at de kan gjøre det beste for å hjelpe den enkelte elev, sier Kvernes.