Sørnett

Risikerer å miste skjenkebevillingen

Harvey's, Javel og Amigos kan miste skjenkebevillingen. FOTO: ANINE HEITUN

Harvey's, Javel og Amigos kan miste skjenkebevillingen. FOTO: ANINE HEITUN

Serveringsstedene Harvey's, Javel og Amigos risikerer å få stengt kranene i opp til to uker. Kontrollører har konkludert at de har servert alkohol til overstadig berusede personer, men utestedene er ikke nødvendigvis enige i dommen.

Publisert:

Hvert år blir det gjennomført mange kontroller på om utestedene i byen følger de lover og regler som gjelder for skjenking av alkohol. Sørnett har snakket med Marianne Guttormsen, som er ansvarlig for disse kontrollene.

- Vi prøver å holde slike kontroller jevnlig, og en av de vanligste overtredelsene er overstadig berusedhet.

Utestedene Javel og Harvey's og restauranten Amigos er for tiden i faresonen ved å miste skjenkebevillingen for en kortere tid, etter det Bevillingskontoret mener er et brudd på denne regelen. Stedene har mulighet til å klage, og inntil klagefristen er over, og saken eventuelt er tatt opp på nytt er ingen dom endelig.

Mann sov på bordet

I kontrollrapportene står det at kontrollørene har opplevd overstadig berusede personer på alle tre serveringsstedene, og har foreslått sjenkestopp fra 3-14 dager, basert på hvor grov overtredelsen var, og på tidligere advarsler. Harvey's er de som foreløpig ser ut til å få mildest straff, da formannskapet har foreslått kun tre dagers skjenkestopp. I kontrollrapporten står det at kontrolløren så en mann som sov med hodet på et av bordene, og tydelig viste tegn på å være overstadig beruset. Det står videre at vakten på utestedet ikke hadde opplevd situasjonen slik, og at han mente mannen svarte feilfritt på alle kontrollspørsmålene. Erik Wikstøl ved Harvey's sportsbar bekrefter at det har vært en uenighet mellom dem og det som er skrevet i kontrollrapporten.

- Vi har anket dommen, og jeg vil ikke kommentere ytterligere før vi har fått endelig svar.

- Ikke alltid så lett for bartenderne å se

Sørnett var også ute på gata i markens for å høre hva folk synes om denne ordningen, og hvordan de opplever at utesteder generelt behandler folk som er overstadig beruset.

Snorre Lærum (20) har aldri blitt kastet ut selv, men han har blitt nektet inngang et par ganger.

- Det er jo ikke alltid så lett for bartenderne å se at noen er så dritings at de ikke bør ha mer, så jeg synes ikke det er rettferdig at utesteder risikerer skjenkestopp på grunnlag av overstadig berusedhet.

[poll id="25"]