Sørnett

Samarbeid - ikke sammenslåing - mellom NLA Høgskolen og Ansgar Teologiske Høgskole

Rektor ved Ansgar Teologiske Høgskole Harald Nygaard Foto: ansgarhogskole.no

Rektor ved Ansgar Teologiske Høgskole Harald Nygaard Foto: ansgarhogskole.no

Rektorene ved de to kristne høgskolene bekrefter samarbeide om masterstudium i teologi, men avviser at sammenslåing er aktuelt.

Publisert:

Avisen Dagen har skrevet at Ansgar Teologiske Høgskole og NLA Høgskolen lukter på en fusjon. Rektor ved Ansgar Teologiske Høgskole, Harald Nygaard, kan fortelle at de ikke har noen konkrete planer om å inngå et samarbeid med NLA, skriver NRK Sørlandet . Skolene skal møtes i slutten av februar for å diskutere et mulig samarbeid når det gjelder masterstudiene innen ledelse og menighetsutvikling.

- Det har ikke vært samtaler med NLA om noen fusjon, sier Nygaard til NRK Sørlandet.

 

Avkrefter samarbeid

Rektor ved NLA i Bergen, Bjarne Kvam, avkrefter til Sørnett at det er snakk om samarbeid med Ansgar Teologiske Høgskole.

[img105734_2RS]

- Fusjon er en ikke-sak. Det møtet vi skal ha, er et informasjonsmøte for å lære av hverandre. Det er ikke mange skoler i landet som har dette studiet, så da er det viktig at vi og Ansgar snakker sammen for å forbedre masterutdannelsen i teologi.

Kan oppstå samarbeid i framtiden

Med sine drøyt 200 studenter, er Ansgar Teologiske Høgskolen en lillebror i den kristelige høgskolefamilien. Det er usikkert hvor lenge de klarer å holde seg alene, og med de politiske signalene som har kommet fram de siste årene, er ikke en sammenslåing ukjent for Nygaard.

Administrasjonssjef ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen Ingar Hjelset utelukker ikke et eventuelt samarbeid med høgskolen.

- Jeg vet ikke hva framtiden bringer, men per dags dato så er det ingen planer om mer enn informasjonsmøter om våre studietilbud, sier Ingar Hjelset, administrasjonssjef ved NLA Høgskolen.