Sørnett

Samsung Omnia HD

Alle FOTO: flickr.com

Alle FOTO: flickr.com

Kongen inntar sin rettmessige plass.

Publisert:

Samsungs mest avanserte telefon er et faktum. For dette vidunderet, med et fantastisk kamera, krystallklar AMOLED-skjerm, HD video, masse minne, og ellers alt annet du kan tenke deg av teknologi, må du punge ut med over seks tusen kroner.

For en gangs skyld – er det faktisk verdt det.

Skjermen til Omnia HD er på hele 3,7 tommer og er da en av de største mobilskjermene på markedet. Skjermen, av typen AMOLED, gir deg et sylskarpt bilde samtidig som den bruker mindre strøm. Samsung bruker Nokias S60-system men med sitt egen grensesnitt, noe som fungerer fortreffelig bra.

Ikonene er store og responstiden til telefonen er veldig rask. Telefonen har en kraftig prosessor så du trenger ikke bekymre deg for hakking eller forsinkelser. Telefonen fungerer også utmerket til epost og alle andre funksjoner som er akutelle i jobbsammenheng. Telefonen har det meste av programvare du skulle trenge, og om du ikke skulle finne det, er det en smal sak å laste det ned.omniahandred

Med en oppgitt taletid på over tretten timer i GSM-nettet gjør dette telefonen til en av de med best batterilevetid på markedet. Skulle du trenge en veiviser følger det også med GPS-funksjon på telefonen, og dette inkluderer kartprogramvare fra Route66 og to års lisens for Norden.

Alt dette er vel og bra, men det som skiller denne telefonen fra alle andre mobiltelefoner er når det kommer til multimedia. Vi har testet diverse filmer og serier på telefonen, og resultatet er rett og slett utrolig. Det finnes ikke en telefon på markedet som er i nærheten av den kvaliteten på lyd og bilde som det Omnia HD kan stille med. Samtidig støtter telefonen formater som WMV, Divx og 3GP. Dette gjør at du kan laste filmklipp rett over fra PCen uten å måtte bruke noen form for konverteringsprogram, noe du må på de aller fleste andre mobiltelefoner. Du rekker faktisk å se to-tre filmer før batteriet tar slutt, noe som vi må si er rett og slett imponerende. [sniplet faktaboks]

Omnia HD er også en god musikktelefon. Den har et ryddig musikkbibliotek, 3,5mm minijack-utgang og så mye plass at du kan enkelt legge MP3-spilleren din på hylla.

Alt dette toppes med et kamera på åtte megapixel, og muligheten til å filme i HD-format. Dette gjør Samsung Omnia HD er dette en enestående telefon.

Alternativene er få. Skal du ha en telefon som nesten kan konkurrere på multimedia er Iphone 3GS et alternativ, men den når ikke helt opp grunnet dårligere kamera, formatkompatibilitet, og mer knotete overføringsprosess av filmer og musikk. Iphone er nok fortsatt enda et skritt foran Samsung på brukervennlighet, men det er ikke mye som skiller terningkast6lenger.

Den eneste grunnen vi ser for å velge en Nokia N97 over Omnia HD er at du får et fysisk fulltastatur, bortsett fra dette, kan ikke N97 måle seg. HTC Hero når heller ikke helt opp men ser du etter et rimeligere alternativ enn Omnia HD og Iphone 3GS er det er veldig godt valg.

Du finner ikke en telefon på markedet i dag som er så komplett på alle områder som det Samsungs nye vidunder er. Når alt kommer til alt står Samsung Omnia HD alene – alene på toppen.