Sørnett

Seks etasjer lavere enn planlagt

Heisekran ble brukt for å illustrere høyden under befaringen. Foto: Caroline Ørvik

Heisekran ble brukt for å illustrere høyden under befaringen. Foto: Caroline Ørvik

Utviklingsansvarlig for det planlagte menighetsbygget, Lina Halvorsen Fielding, sier at de er villige til å gå ned fra 12 til seks etasjer.

Publisert:

- Det er viktig at vi samarbeider med kommunen, og vi ser nå at det ikke er ønskelig med 12 etasjer. Det betyr at vi går ned til fire og seks etasjer hvis det er ønskelig politisk, sier Halvorsen Fielding.

Omdiskutert sykehjem

I byutviklingsstyret ble det i dag lagt frem forslag til vedtak. Det gikk blant annet ut på å tilpasse bygghøyden til fire+en og seks etasjer, ta sykehjem ut av planene og at bebyggelsen ikke kan tillates å krage ut over Dronningens. Frp var det eneste partiet som stemte imot at byggets høyde skal nedjusteres.

Plasseringen av sykehjem ble debattert både under befaringen og i byutviklingsstyret.

- Kristiansand trenger bygget uansett om det er seks eller tolv etasjer. Vi ønsker at forslag til vedtak om tilpassing av bygghøyden og fjerning av sykehjem tas bort. Det er manko på 2-300 omsorgsboliger her i Kristiansand, sier Eivind Haaland (KrF).

[img57254_2RS]

- Sykehjem bør tas ut fordi dette er en rød støysone, sier Eirik Langeland (AP).

Frustrerte naboer

Frank Høkberg vil bli en av naboene til det nye bygget. Han deltok selv på befaringen og møtet i dag, og er langt ifra fornøyd.

- Jeg vil gjerne be lederen inn i den indre gården vår, slik at vi kan få vist hvor stor del av gårdsrommet som vi bli fylt av det nye bygget, sier han.

En annen nabo som var med på befaringen kommenterer bygghøyden.

- En etasje er ikke lenger en etasje. Jeg vil anmode utbygger om å være nøye på kvotehøyden.