Sørnett

Sentrum ryddes for snø

Ingeniørvesenet i full sving med å dumpe snøen fra kvadraturen. Foto: Øystein Dypedal

Ingeniørvesenet i full sving med å dumpe snøen fra kvadraturen. Foto: Øystein Dypedal

Snøen langs Kvadraturens gater blir i disse dager kastet på havet.

Publisert:

17 kilometer fortau, samt parkeringsplasser langs gatene i Kvadraturen blir i disse dager brøytet av ingeniørvesenet i Kristiansand kommune. Det var idag 5 maskiner og 4 lastebiler i sving for å fjerne snøen som har laget problemer for trafikanter og fotgjengere i hele Kvadraturen.

- Det blir vel mellom 20 og 25 lass hver dag, min lastebil tar omkring 10 kubikk, de største tar rundt 13-14 kubikk. Så det blir endel snø hver dag, forteller Terje Vetrhus til Sørnett.

[img11050_2RM]

Vetrhus kjører en av lastebilene som er i skytteltrafikk for å frakte vekk de store mengder snø som har samlet seg i Kvadraturen. Sørnett kalkulerer at det på en dag blir fraktet vekk omkring 1000 kubikk snø og is. Snøen kjøres ut til Tangen, ytterst ved Otras elvemunning. Her dumpes snøen på vannet og forsvinner med strømmen ut i Skagerak.

Odd Kristiansen, produksjonsjef ved ingeniørvesenet, forteller til Sørnett at det er vanlig praksis å dumpe snøen i elven ytterst på Tangen. Han mener det er uproblematisk at snøen fra byens gater blir skuffet på sjøen.

- Det er uproblematisk for oss, snøen renner uansett ut i havnebassenget når den smelter, sier Kristiansen til Sørnett.


Utenom snø og is, er det for det meste småstein og veisalt i snøen som blir fjernet fra gatene, noe som ikke skulle ødelegge livet i havet nevneverdig.

Utfordringer
Men bilister som ikke tar hensyn, og biler som står parkert i snøkanten skaper også problemer for gjengen fra ingeniørvesenet.

- Et av våre største problemer er biler som står parkert langs gatene. Vi kommer ikke til for å brøyte der hvor bilene ikke blir flyttet, sier Vetrhus.