Sørnett

Skal dele ut tusenlapper i 17. mai-toget

Hvert år er det noen som følger ekstra godt med på 17.mai-togets innslag. Og å utmerke seg i toget gir kroner i kassa.

Publisert:

- Vi leter etter origninalitet, festlige innslag og vi ser etter de som har lagt litt arbeid i å forberede seg til 17.mai-toget.

Ordene stammer fra Randi Haukom i Operaens venner. Hun er en av de som skal følge årets tog i Kvadraturen.

Operaens venner har i lang tid premiert de tre beste sanginnslagene i barnetoget, en oppgave som Operaens venner ifølge Haukom ser på som veldig hyggelig.

- 17.mai står vi tre steder, og de fleste vet nok at det er der vi står år etter år. Men for oss er det aller viktigst å få frem masse herlig sang, forklarer Haukom som legger til at de har en post utenfor et gamlehjem for å at de eldre skal få høre ekstra barnesang.

De siste tre årene har de også fått oppgaven om å gi terningkast til de beste innslagene i borgertoget. Det er 17.mai-komiteen i Kristiansand kommune som i samarbeidet med Operaens venner frister med henholdsvis 10.000, 5000 og 2500 kroner til borgertogets beste innslag. Pengene går til foreninger og skoler - og faller tilbake på de sang- og underholdningsglade vinnerne.

- Med dette vil vi prøve å få kreative innspill i toget, forteller Henning Blomquist i 17.mai-komiteen, og fortsetter:

- Det er viktig med litt liv i toget, at man ikke bare går og labber. Vi har hatt noen gode premievinnere tidligere, og det er godt å kunne belønne de som har stått på litt ekstra.