Sørnett

Skal hjelpe rusutsatte barn

Aron Olai Myhre Heggeland åpnet Barnas stasjon i armene til mamma Sunniva Myhre. Ved sin side hadde han Fylkesmann Ann-Kristin Olsen. Foto: Kai Rune Kvitstein

Aron Olai Myhre Heggeland åpnet Barnas stasjon i armene til mamma Sunniva Myhre. Ved sin side hadde han Fylkesmann Ann-Kristin Olsen. Foto: Kai Rune Kvitstein

Seks måneder gamle Aron Olai fikk klippe snora da Barnas stasjon ble åpnet onsdag.

Publisert:

Barnas stasjon er et tilbud for barn fra 0 til 6 år, med foreldre som sliter med rusmisbruk eller psykiske problemer. Her kan barn leke og ha det gøy, i tillegg til at foreldre kan få veiledning i foreldrerollen. På den måten håper de å bidra til en bedre hverdag for barna.

Stort behov

Stasjonen i Kristiansand har allerede vært i drift i over en måned, og daglig leder Lisbeth Gallefoss er ikke i tvil om at det er behov for tilbudet.

- Vi har henvendelser nesten hver dag fra folk som er interessert i tilbudet. Senest på tirsdag hadde vi henvendelser fra to familier. Spørsmålet er nok heller om huset vi har, er stort nok.

Lise Ødegård startet Norges første Barnas stasjon i Fredrikstad i 2006, hun er ikke i tvil om at et slikt tilbud er viktig å ha.

-  Det har vært et veldig vellykket prosjekt . Vi har gått fra å ha 53 brukere i begynnelsen, til nå å  ha over 300. Det er ikke noe tvil om at det er behov for et tilbud som dette.

Helt fantastisk!

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen gav tydelig uttrykk for at dette er et viktig tiltak for Kristiansand.

-  Dette er helt fantastisk! Jeg kjenner på en ekte glede over at det nå åpnes et tilbud hvor barna er i fokus. Jeg tror at en Kristiansand by som er god for barna, er en by som er god for alle.