Sørnett

- Skal ordne ventilasjon mot luktproblem

Forbrenningsanlegget på Langemyr. Arkivfoto

Forbrenningsanlegget på Langemyr. Arkivfoto

Det har blitt ord mot ord i saken om luktproblemer på Langemyr. Returkraft erkjenner ikke luktproblemene som naboene mener finnes der i hverdagen.

Publisert:

- Det er selvfølgelig beklagelig at personen Sørnett har snakket med har opplevd disse luktproblemene, forteller administrerende direktør i Returkraft Odd Terje Døvik.

Luktplagene på Langemyr som Sørnett skrev om i forrige uke, kjenner ikke Døvik til.

Sendt ut nabovarsel

- Vi har tidligere hatt tre perioder der det har kommet lukt fra anlegget, og dette har hver gang hatt sin årsak i at avfall har blitt liggende for lenge. På forsommeren ble anlegget forsinka med oppstarten, og lukten kom fordi man allerede hadde tatt inn avfall. Så fikk vi dessverre en uforutsett stans i juli. Da stod anlegget i fem uker.

Denne uka har Returkraft sendt ut nabovarsel om mulige luktproblemer, siden anlegget må ha en stopp for å reparere feilen fra juli.

Nå satser han på å snarlig få bukt med luktplagene om noe skulle skjære seg i anlegget på ny.

- Stans ikke til å unngå

-  At et anlegg av denne typen fra tid til annen stopper er nesten ikke til å unngå. Derfor arbeider vi med en ventilasjonslønsing som skal sikre det nødvendige undertrykket i avfallsbunkeren også når anlegget står. Dette arbeidet ble dessverre ikke ferdig i tide til denne stoppen, og derfor har vi sendt ut et nabovarsel, forteller Døvik.

Saken skal opp i bystyret 27. oktober. Tirsdag opplyser Døvik via telefon at Returkraft ikke skal møte for tilsvar i bystyret. I en mail senere samme dag skriver han at han er villig til å stille opp for å svare selv, men at det er opp til ordføreren å vurdere om det er nødvendig.