Sørnett

Skoleparkering blir offentlig

GMS eiendom mener studentene ødelegger for seg selv

Publisert:

Vaktmester Vidar Urdal med et av skiltene han har fjernet som har vært ulovlig oppført ved Mediehøgskolen Gimlekollen. Neste gang skiltene kommer opp, vil de stå lovlig på offentlig område. Foto: Rikke Monsen
I helgen har vaktmester Vidar Urdal fjernet de ulovlige skiltene som fvn.no skrev om i forrige uke.

- Vi har i samtaler med politiet fått beskjed om å ta vekk skiltene, men parkeringsproblemet vedvarer, forklarer styreleder i GMS Eiendom Egil Galteland.

Derfor har Galteland mandag møtt kommunen og parkeringsvesenet. Skolens to parkeringsplasser for studenter og ansatte er i dag private, og en offentlig parkeringsplan for området ser ut til å gi løsningen på parkeringsproblemet. For studentene vil omstillingen bety kraftige bøter om de skulle feilparkere på skolens område.

- Nå skal vi i møte med skoleledelsen og avtale hvor det skal bli ulovlig å parkere, om de godtar reguleringen. Jeg tror at planen kan settes i verk innen et par måneder, skiltene har vi uansett, påpeker han.

- Ris til egen bak

Galteland har i en årrekke lagt lapper på feilparkerte biler ved skolen. Nå ser han at kampen er tapt.

Jeg synes det er utrolig trist at vi må gjøre det på denne måten, men det blir ris til egen bak når studentene ikke klarer å respektere skiltene, lovlige eller ikke.

Skulle for eksempel en brann oppstå eller ved varelevering til skolen kan feilparkerte biler utgjøre store problemer, forklarer Galteland og vaktmester Urdal.

- Det eneste vi tror nytter er å kjøre på det harde, dessverre, sukker styrelederen.

Nøkkelord