Sørnett

Slik er streikernes hverdag

GODT HUMØR: Streikekomiteen jobber hardt for støtte steikerne. fv. Wence Rønning, Siv Sommerseth og Roy Gyberg. FOTO: Per-Øyvind Nordberg

GODT HUMØR: Streikekomiteen jobber hardt for støtte steikerne. fv. Wence Rønning, Siv Sommerseth og Roy Gyberg. FOTO: Per-Øyvind Nordberg

Streiken er i full gang og vi har snakket med både streikekomiteen og streikerne angående deres hverdag.

Publisert:

Wenche Rønning og Siv Sommerseth i streikekomiteen passer på at alle de streikende har det bra.

– Vi passer på at organiseringen er i orden, samt at alle får lønn under streiken, sier Rønning. Det blir mange lange dager, men alle er i godt humør og det er god stemning over hele linja.

De oransjekledde streikerne slapper av i sommervarmen med kaffe og vafler, mens det kjempes for at kravene deres skal etterfølges.

[img21392_2RM]

Fortjener bedre

- Vi synes streiken er et godt virkemiddel for arbeiderne. I et så rikt land som Norge skulle det bare mangle at folk fikk betalt deretter, forteller damene.

Ingen av dem er spesielt rammet av streiken på hjemmebane, men de skjønner at mange familier kan oppleve dette som en tøff tid.

- Vi skjønner jo at familier med flere barn kan møte på problemer, det er synd at det må blir sånn, sier Sommerseth til Sørnett.

Hva syns dere om at denne streiken har ledet til søppelfylte gater?

- Det er jo ikke et pent syn, men det viser jo at streiken fungerer og at folk som arbeider med rengjøring burde verdsettes mye høyere, forteller Rønning.

Til slutt kommer damene med noen tips til alle de som er ute og streiker i sommersola.

- Husk på solkrem, solbriller og rikelig med drikke, sier de muntre damene i streikekomiteen.

Optimistisk

Jose Manzanares, vaktmester og renholdsarbeider, forteller til Sørnett at det litt kjedelig å være uten jobb i streikeperioden.

- Vi gjør et viktig arbeid, og håper på at vi skal få betalt deretter, sier han. Jeg håper så mange som mulig kommer for å støtte oss i vår sak.

[img21392_3RS]

Han har også lagt merke alt søppelet som flyter i gatene og mener dette er en god pekepinn på at noe må gjøres.

- Nå begynner måkene å komme og det begynner å bli for mye avfall rundt om kring. Vi har ikke hørt så mye om hva som skjer, men vi har tro på at kravene våre etterfølges, sier en optimistisk Manzanares.