Sørnett

Slik får du en billig ferie

Sommren er rett rundt hjørne. Har du enda ikke rukket å bestille ferie så er det enda ikke for sent mener ekspertene. Bilde: today-daivd.

Sommren er rett rundt hjørne. Har du enda ikke rukket å bestille ferie så er det enda ikke for sent mener ekspertene. Bilde: today-daivd.

Høysesongen er rett rundt hjørne og kjenselen på den etterlengtede sommerferien er stor. Er du sent ute er det allikevel ikke for sent å finne feriedestinasjon din til en rimelig pris, mener ekspertene.

Publisert:

Vivian Hummelvold fra reiseavdelinga i Berg-Hansen tipser       - hvis du ikke har bestilt flybilletter kan det enda være mulig å finne en rimelig ferie.

- Selv om du nødvendigvis ikke får de billigste flybillettene kan allikevel du ta familien ned til Bulgaria eller Tyrkia. Her er det billige hotellrom, billige restauranter og du vil få mye igjen for pengene, sier hun.

Man bør bestille fly i god tid skal man få billige billetter. Er du sent ute kan du allikevel være heldig å finne turer på restplass.

- Selv om du er sent ute kan du enda få en billig ferie til Mallorca for ett på tusenlapper forteller Grete Holth fra reiseavdelinga i Ving.

- Dette med tur/retur fra Kjevik, hotell er også inkludert. Men tilbudene varer kun ut 8. juni så her gjelder det å handle raskt. Andre tips jeg vil gi er å sammenligne våre pakkepriser med tilbud du finner selv for å finne ut hva som er mest lønnsomt for å sikre deg en god deal.

Det kan lønne seg å reise i fra mindre flyplasser, da prisen ofte er billigere. Fra vår lokale flyplass ordner Berg-Hansen i samarbeid med Ving, TUI og Apollo direktefly til flere populære feriesteder rundt omkring i Europa. Du kan blant annet reise direkte til Grand-Canaria, Kreta, Kroatia, Kypros, Mallorca og Hellas fra Kjevik.

 

Andre tips til billig ferie

For å få mest igjen for pengene når man booker ferie mener ekspertene på at det er lurt å reise utenfor høysesongen. Når det er fellesferie i landet du reiser til stiger ofte prisene på restaurantene og i lokalbutikkene på grunn av turismen.

Flyselskapene opererer ofte med lokkepriser, som vil si at det er billig én vei, og dyrt den andre. Men du kan lure dem – ved å fly hjem fra en annen by! Fly ned til Dubrovnik og hjem fra Split i Kroatia, eller fly til Krakow og hjem fra Warzawa.

Bestill i tide. Det vil si jo tidligere, jo bedre. Sommerferien bør være bestilt innen april for å sikre seg de beste billettene og tilbudene. Om mai kommer med drittvær, som i fjor, setter alle seg ned og booker samtidig – og hva skjer da? Prisene går opp.

Sjekk valutaen. Den norske kronen er lavere enn på lenge, samtidig som euro, dollar og pund er rekordhøye. Bare det siste året har dollaren blitt over 30 prosent dyrere i forhold til kronen og pundet har økt med 20 prosent. Det betyr at populære ferieland som USA, England, Spania og Frankrike er blitt tilsvarende mye dyrere å reise til. Av europeiske sommerferieland velg heller Tyrkia, Kroatia, Bulgaria eller Albania. Australia, Brasil, Sør-Afrika, Russland og Argentina er også gunstig valutamessig å reise til om dagen i følge magasin reiselyst.

Bestill neste reise når sola skinner ute. Ja, det er riktig -Ifølge statistikk fra finn.no viser det seg at flere booker reise når det regner ute, og prisene styres av trafikk. Så jo flere som booker samtidig, desto dyrere blir det. Finn mener prisene går opp minst 100 kroner bare det regner ute. Altså bestill når de andre er ute og soler seg!