Sørnett

Slik håndterer du vinterføret

Sitter fast: Her er et illustrasjonsbilde som viser hvor lett det er å sette seg fast. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen

Sitter fast: Her er et illustrasjonsbilde som viser hvor lett det er å sette seg fast. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen

Sørnett har funnet fram tipsene som skal hjelpe deg med å slippe unna trafikkuhell.

Publisert:

Snøen har kommet til Kristiansand. Dette medfører, foruten skiglede hos mange, hodepine for mange trafikanter. Nå har Sørnett samlet noen tips for å hjelpe deg med å unngå trafikkuhellene.

- Ta det rolig
Kjørelærer hos UFO trafikkskole, Stein Aslak Isaksen, har noen råd til bilister som opplever vinterveiene for første gang.
- For nye bilister vil jeg anbefale å ta det veldig rolig og tilpasse farten etter forholdene, sier han. Videre forklarer han at man ikke bare må konsentrere seg om seg selv, men også følge med på hva andre gjør.
- Man må huske at andres problemer fort kan bli ditt problem. Både gående, syklende og andre bilister kan fort gli og miste kontrollen. Da må du handle fort for å unngå uhell, informerer Isaksen.

Pass på rundkjøringen
Isaksen forteller også at noe av det vanligste er for høy fart inn i en rundkjøring. Hvis det kommer en bil, må man bråbremse. [sniplet faktaboks]
- Da kan bilen bak deg fort ende opp i baken på deg fordi den ikke rekker å bremse, forklarer Isaksen. Han sier videre at Kristiansand er en veldig fin by å kjøre i på vinteren.
- Det er et åpent og fint landskap her i byen, som gjør det lett å kjøre bil, selv på vinteren, avslutter Isaksen.

Klare for alle utfordringer
Markedskonsulent i Viking redningstjeneste, Ingvild Refsnes, kan fortelle at de er klare for vintermånedene og har dekket godt opp på bemanningsfronten.

[img51495_2RS]

- Vi overvåker værmeldinger kontinuerlig for å kunne bemanne sentralt på svært kort varsel, forklarer Refsnes. Hun sier også at hvis uhellet først er ute, skal man heller kontakte en profesjonell aktør. Istedenfor å prøve å fikse det selv. Da kan man risikere ytterligere skade på bilen. Refsnes har også tips til de som skal ut på lang tur over fjellet:
- Ta med mat, pledd og varm drikke, pluss varme klær og sko.