Sørnett

-Små konsekvenser for de fleste av oss

Renten ble satt opp 0,25 prosentpoeng i dag. Foto: Erik Pettersen

Renten ble satt opp 0,25 prosentpoeng i dag. Foto: Erik Pettersen

De fleste hadde regnet med at Norges bank skulle sette opp renten på rentemøtet i dag. Den ble satt opp et kvart prosentpoeng.

Publisert:

Norges Bank hadde i dag rentemøte, og som ventet satte de opp styringsrenten. Nå koster det norske banker 0,25 prosent mer å låne penger fra sentralbanken.

Kenneth Engedal, assisterende banksjef i Spareskillingsbanken i Kristiansand ble ikke overrasket da Norges Bank kunngjorde renteøkningen.

[img41299_2LM]

-Dette var ikke uventet. Renten har jo vært kunstig lav over hele verden. Selv om Norge i forhold til andre land på mange måter har vært skånet for de verste krisene, så har vi også måttet senke renten. Det er et sunnhetstegn for økonomien at renten etter hvert settes opp. Et kvart prosentpoeng er et lite steg på veien, sier Engedal, som tror det styringsrenten vil gå videre opp.

Konsekvensene er ifølge Engedal positive for unge, selv om det går utover de som allerede har tatt opp lån og kjøpt bolig. Han sier at regulering av renten vil stabilisere boligprisene i Kristiansand i en viss grad, som i likhet med resten av landet har vært veldig høye.

-Det er risiko for overoppheting av økonomien dersom ikke sentralbanken tar grep.

Han er derfor fornøyd med at renten settes litt opp, men understreker at dette er helt udramatisk, både for næringslivet og for de fleste husstander.