Sørnett

Snøkaoset en drøm for drosjenæringen

AVBILDET: Jan Rune Ausland (Foto: Agder Taxi)

AVBILDET: Jan Rune Ausland (Foto: Agder Taxi)

For mange har det store snøfallet vært en stor plage, men for drosjeselskapene betyr det penger i kassa.

Publisert:

 

Snøen har skapt store overskrifter om ulykker, forsinkelser og stjålne snøfresere.  Men noen jubler over snøværet, og blant dem som tjener på det er drosjeselskapet Agder Taxi.

Travel vinter

[img101812_2RM]

- Det er helt klart flere som tar taxi nå. Vi har økt med en ansatt og vi kjører flere drosjer i snitt nå enn før snøfallet. Flere kundehenvendelser og lengre drosjereiser har vært med på å øke fortjenesten, forteller  Jan Rune Ausland, daglig leder for Agder Taxi.

Ausland sier også at fortjenesten har økt med rundt 15-20 prosent i januar måned, sammenlignet med samme måned året før.

Daglig leder for Taxi Sør, Bjørn Arvid Christiansen, kan også glede seg over at snøen fortetter å lave ned over byen.

- Vi får ikke konkrete tall før litt ut i februar, men vi har hatt en økning i trafikken på rundt 10-15 prosent, sier Christiansen.

Måtte ta taxi

En av de som har tatt i bruk taxitilbudet er Knut Nilsen, som skulle fra Gimlekollen til flyplassen. Han forklarer imidlertid ikke drosjetur med snøværet:

- For meg er det det dårlige busstibudet som er grunnen, sier Nilsen, før han dunker snøflak fra skoene og går inn i drosjen fra Agder Taxi.

[img101812_3LM]

Ikke alene

Det er ikke bare drosjeselskapene som tjener penger når det snør. Intersport i Skippergata kan også skryte på seg større fortjeneste som følge av det dårlige været.

- Vi selger jevnt med ski og skiutstyr. Folk kommer også inn fordi de fryser og trenger noe varmt å ha på seg kjapt. Salget har økt med ca 30 prosent etter snøfallet, sier daglig leder for Intersport, Ole Petter Berglund.