Sørnett

Sørlendingene flykter fra kulda

Stor pågang: Marie Refnes hos Bennett Ferie merker pågangen fra solhungrige sørlendinger. (Foto: Paul André Sommerfeldt)

Stor pågang: Marie Refnes hos Bennett Ferie merker pågangen fra solhungrige sørlendinger. (Foto: Paul André Sommerfeldt)

Bitende kuldegrader gjør at sørlendingene lengter mot varmere strøk. Ansatte på byens reisebyråer har hendene fulle.

Publisert:

- Mange vil reise, men de må være villige til å betale, forteller reisekonsulent Marie Refnes hos Bennett Ferie.
Vinterens iskalde inntog har fått kristiansandere til å flukte til varmere strøk.
- Det er alt fra barnefamilier til eldre og ungdomsgjenger. Mange har også bestilt og planlagt reisen lenge i forveien, sier Refnes.

Verdsetter kunnskap
Salgssjef Nils Sverre Ingebretsen melder om veldig bra etterspørsel på feriesalg, og nevner Gran Canaria og Thailand som to populære destinasjoner. Selv om mange velger å ordne ferieturen på egenhånd, sier Ingebretsen at kunnskap om destinasjonen betyr mye for folk.
- Mange foretrekker også å ha noen faste å forholde seg til, som vet om de mulighetene som fins. Ingebretsen forteller videre at sørlendingene er tidlig ute, og at mye bookes på forhånd.
- En del kaster seg også på ledige restplasser, og været har alltid en betydning, sier Ingebretsen.

Tidlig ute
Evy Ann Hummervoll, avdelingsleder i Berg-Hansen, bekrefter stor pågang i vinterkulda.
- Ja, her er det fullt trøkk. Vi har veldig stor aktivitet, først og fremst fra Kjevik. 1/3 av reisene til sommeren er solgt allerede. Alle vil ut og reise, forteller hun til Sørnett.
Den store pågangen gjør at prisene stiger, og Hummervoll bekrefter at sørlendingene må punge ut dersom de vil ha sol og varme. En rask sjekk viser at chartertur til Gran Canaria via Oslo Gardermoen med opphold på 3-stjerners hotell starter på rundt 2800 kroner.

[img55957_2RM]

Varierte reisemål
Mens sørlendinger flest lokkes mot sandstrendene på Gran Canaria, planlegger noen å reise til mer uvanlige destinasjoner. Miriam Hvass fra Kristiansand skal i juni reise til Georgia på en gruppereise i regi av en lokal menighet. De skal blant annet bidra med sang, musikk og forkynning på møter i hovedstaden Tbilisi. Reisen går fra Kristiansand via Oslo til Riga, og Hvass er spent på å oppleve landet.
- Vi fant ut etter bestilling at Georgia blir anbefalt som et veldig spennende reisemål i 2012. Det var jo en bonus, selv om målet ikke er ferie, forteller hun til Sørnett.