Sørnett

Spar tusener hos tannlegen

Bilde tatt med tilatelse fra solbyggtannlegesenter.no

Bilde tatt med tilatelse fra solbyggtannlegesenter.no

Er du student og har tannpine? Fortvil ikke, du kan spare tusener ved å velge det beste tilbudet hos tannlegen.

Publisert:

Sørnett har tatt på seg oppdraget å finne ut hvor mye du som student kan spare ved å velge riktig tannklinikk. Studentsamskipsnaden i Agder (SiA) har per dags dato en samarbeidsavtale med to tannlegesentere her i Kristiansand.

Halv pris for SiA-medlemmer

Allerede i forundersøkelsen sparer en SiA-student mellom 400 og 450 kroner, men det er når alt ikke er i skjønneste orden med munnhygienen at prisene skyter i været. Tannlege Egil Lind forteller at alle studenter får forundersøkelsen for halv pris hos dem på Solbygg tannlegesenter.
- Denne undersøkelsen inneholder både røntgen og tannrens, men det varierer hva som gjøres med tennene. Vi tilbyr denne tjenesten til halvpris fordi vi selv har vært studenter, og vi vet hvordan studenttilværelsen er, forteller Lind.

Lind tilføyer at han synes det er et fint tilbud for unge personer til å komme inn i tannpleien igjen, ettersom mange faller ut av systemet når de er i 20 årene.

Rotfylling koster flesk
I en oversikt over priser på de vanligste tjenestene blant tannleger i Kristiansand, kommer det frem at rotfylling av jeksler og fortenner er rådyrt. Mens mannen i gata må betale rundt 4500 kroner for å få behandlet en jeksel, kan du som student spare hele 1280 kroner.

Svein Bendvold ved Bendvold tannklinikk sier at deres tannklinikk kan friste med studentrabatter som gir 30 % på alle tjenester.

- Det er klart at studenter har en trang økonomi og kanskje ikke prioriterer tannlegen, derfor er vi stolte av å ha et samarbeid med SiA slik at vi kan hjelpe til å forebygge tannproblemer blant unge.

Videre forteller Bendvold at det ofte er personer i starten av 20-årene som forlater helsetilbudet og dermed faller ut av systemene deres, og når dem kommer tilbake, har det ofte gått så lang til at resultatet ofte blir kompliserte og kostbare behandlinger.