Sørnett

Spillet om spillet

I vinterferien møtte barn fra 15 til unge voksne på 30 år opp for å tevle i spill på Kristiansand Folkebiblotek (Foto: Espen Halvorsen)

I vinterferien møtte barn fra 15 til unge voksne på 30 år opp for å tevle i spill på Kristiansand Folkebiblotek (Foto: Espen Halvorsen)

Mot slutten av mai huser Kristiansand Folkebibliotek for spilleturnering i brettspill. De heldige vinnerne lykkes ikke bare i spill men får også ta med spillet hjem.

Publisert:

Fredag 25. mai duker Kristiansand folkebibliotek opp til sin andre turnering i brettspill. Første gangen trillet de terningene i vinterferien.

- Dette er et vellykket arrangement som ikke minst trekker jenter. Det er vi spesielt fornøyd med da jentene er en vanskelig målgruppe å imøtekomme, forteller Espen Halvorsen som er miljøarbeider ved Kristiansand folkebiblotek.

Biblioteket arrangerer turneringen i samarbeid med Sørlandets spillklubb, og Outland. Sammen søker de å skape en naturlig arena for et miljø med mange entusiaster men få møteplasser.

- Forrige gang hadde vi 30 deltakere. Da var det god trøkk rundt bordene og mange nye fjes lot seg til kjenne, forteller Halvorsen.

Miljøarbeideren kan informere om at biblioteket vil fortsette med å arrangere spilletureninger opp til fire ganger i året.

- Sist gang ble det kjempegøy, så vi ser ingen grunn til å stoppe, forteller Halvorsen

Den 25. mai kan du tevle i alt fra «Bonanza» til mer strategiske rollespill som «Citadels». Kan du hevde deg i noe av dette kan du melde deg på her.