Amazon i medvind

KAMP: Donns Vanja Stefanovic (th) og Amazons Silje Blakestad kjemper om ballen. FOTO: Kjetil Vataker Johansen

Sterk vind var med på å prege oppgjøret på Kristiansand stadion mandag, der FK Donn ble slått av Amazon Grimstad.

Publisert:

Store deler av førsteomgangen var uten spenning, og mye av spillet foregikk på midtbanen. Selv om det ble noen avslutninger på mål etter hvert, hadde ingen av lagene noen virkelige målsjanser før mot slutten av omgangen.

I andre omgang hever Amazon seg litt, de spiller med vinden i ryggen og Una Nwajei  får til slutt satt inn 0-1 målet etter 65 minutters spill. Amazon har spillet i hele andreomgangen, og står for de fleste sjansene. Etter 75 spilte minutter øker Stine Sannæss ledelsen til 0-2. Resultatet står seg, og Amazon vinner fortjent på Kristiansand stadion.

- I førsteomgang synes jeg vi er bedre en Amazon, det vi må gjøre er å drepe kampen der og da, men det får vi ikke til, sier FK Donn trener Tommy Egeli til sørnett.no etter kampen.

- Amazon får hjelp av vinden og scorer det første målet, og de klarer å kontrollere derfra og inn ved å gjøre ting riktig, forteller Egeli.

FK Donn ligger nå tredje sist på tabellen, men Egeli er ikke bekymret av den grunn.

- Vi skal møte dårligere motstand de neste tre kampene, jeg tror vi skal klare å plukke mange poeng der, sier han.

Egeli mener de fire, fem lagene som ligger nederst på tabellen er omtrent like gode, men at FK Donn kommer til å beholde plassen i Toppserien, til tross for at de så langt i sesongen bare har sanket fem poeng.

Amazon trener Gaute Haugenes, mener Amazon vant fortjent til slutt.

- Førsteomgang  er en stillingskrig, og kampen blir veldig preget av den sterke vinden, sier Haugenes.

Selv om det til slutt ble seier mandag, er han ikke helt fornøyd, og han troen på at laget skal heve seg noen hakk etter hvert.

- Vi har noen skadde spillere, noe vi også kommer til å en stund fremover, så vi har mye å gå på, forteller Haugenes.

Det var en vanskelig kamp i dag, mot Donn på hjemmebane. Selv om jeg synes vi hadde mye mer å gå på, får vi med oss tre viktige poeng i dag, avslutter han

Amazon Grimstad ligger etter dagens kamp på en 8. plass på tabellen med åtte poeng, mens Donn ligger på 10. plass med sine fem poeng. Neste Donn kamp er mot Fløya i Tromsø.