Sørnett

Fana kjempet hardt lenge, men Vipers vant til slutt

Vipers måtte kjempe mer enn de trodde for seieren. Her ved Heidi Løke. Foto: Celine Næss Andreassen

Vipers ble lenge tett fulgt av de unge jentene fra Fana, men utover i andre omgang dro laget fra Kristiansand ifra med suverene sifre. Dermed sikret de seg to nye poeng i Aquarama onsdag kveld.

Publisert:

Aquarama: Vipers 38-29 Fana (19-17)

Det som lenge i første omgang så ut til å bli en jevn kamp, ble til slutt en solid seier for Vipers. Etter en god andre omgang vant de med 9 mål. Stillingen ble til slutt 38-29. Til tross for seieren var verken spillerne eller treneren til Vipers spesielt fornøyd med forestillingen.

[faktaboks]

- Forsvaret må opp mange, mange hakk

Etter 31-35 tapet mot Esbjerg i Champions League var Heidi Løke veldig klar på at forsvarspillet måtte forbedres før kampen mot Fana. På onsdag kveld var det vanskelig å finne tegn til forbedring. I første omgang slapp et passivt Vipers forsvar inn hele 17 mål.

[img202439_2RM]

- Jeg synes spesielt at første omgangen vår ikke er særlig god. Forsvarsspillet må opp mange, mange hakk inn mot Rostov kampen. Forsvarsmessig må vi vinne duellene og være mye mer kompakt. Det er der nøkkelen ligger, sier Heidi Løke til Sørnett.

Hovedtrener Ole Gustav Gjekstad forsvant rett ut av hallen da kampen ble blåst av. Sørnett lyktes ikke å få en kommentar fra han, men skal man tro Løke, så var han absolutt ikke fornøyd med det Vipers leverte i første omgang. I pausen ga han nemlig klar beskjed om at prestasjonen ikke var god nok. - Han er sinna i pausen, men det er fullt forståelig. Vi forstår virkelig at han er irritert. Det har han all grunn til å være, fordi det er ikke godt nok det vi leverer, forteller Løke.

[img202439_3LM]

I andre omgang hever Vipers seg i forsvar, samtidig som de også finner tonen fremover på banen. - Når vi spiller bra forsvarsmessig, så kommer også ofte det gode angrepsspill etter, konkluderer Løke.

Selv om Vipers legger ned en bedre innsats i andre omgang er det fortsatt ingen tvil om at Gjekstad kommer til å kreve mye mer av jentene inn mot helgens Champions League Runde. Ifølge Løke handler mye om å holde fokus. - Vi må være på hele tiden og ikke bare i korte perioder. Det blir ekstremt viktig mot et så godt lag som Rostov, forklarer Løke.

Valle Dahl i god flyt

[img202439_4RS]

Ragnhild Valle Dahl ble kåret av publikum til banens beste med sine tolv mål. Det er seks mer enn noen andre fra Vipers, noe Valle Dahl er godt fornøyd med. - Det er alltid artig å score mål og det fløt godt for meg i dag, sier hun. Hun er enig med Løke i at forsvarsspillet må forbedre seg betraktelig, dersom de skal kunne hamle opp med europeisk motstand.

[img202439_5LS]

- Vi har fortsatt en del å gå på med tanke på forsvarsspillet. Det er jo klart at hvis vi skal ha en sjanse til å vinne kampen på lørdag, så må vi opp hvertfall ti hakk. Vi må jobbe med dynamikken i forsvaret, klare å flytte over og ikke minst ta duellene. Vi slipper de (Fana) til altfor lett, mener Valle Dahl.

Etter kampen fikk Valle Dahl behandling på benken for en vond finger. Hun friskmelder imidlertid seg selv. - Fingeren er helt fin, sier hun.

- Mildt sagt misfornøyd

Henny Reistad gjennomførte også en god kamp for Vipers. Reistad var i likhet med sine lagkamerater frustrert over hvor mange mål laget slapp inn. - Vi er mildt sagt misfornøyd med forsvaret. Det å slippe inn 29 mål totalt og spesielt det å slippe inn 17 mål i første omgang, det er altfor mye, uttaler hun.

Videre forklarer Reistad at de ikke kan ligge på latsiden. Hun tror på tøffe tak på treningene framover.

[img202439_6RM]

- Det er veldig mye vi vil rette på som vi ikke fikk til i denne kampen som vi bare må fortsette å jobbe med. Vi var heller ikke særlig fornøyd med forsvaret på lørdag og det er det vi sitter igjen med også fra denne kampen. Det er noe vi tydeligvis må ha mer fokus på enn det vi har hatt de siste dagene. Vi må jobbe enda hardere på trening og prøve å få det inn i kamp, forteller 20-åringen.

Skinte for Fana

For Fana presenterte den 19 år gamle Christine Karlsen Alver seg med 13 nettkjenninger. Dette var flest av alle på banen. 8 av målene kom fra straffemerket. Herfra imponerte Alver med 100% uttelling. Løke hadde følgende å si om den unge lovende spilleren:

- Det er mange mål. Nå scorer hun jo en del på straffe, men hun er flink til å skyte rundt forsvarsspillerne våre, og de (Fana) er flinke til å utnytte at vi ikke var kompakte, sier den rutinerte strekspilleren.