Sørnett

Kristiansand Pirates vil ha flere unge medlemmer

Foto: Alexander Pettersen. Dette er en av treningsrutinene som elitelaget har.

Foto: Alexander Pettersen. Dette er en av treningsrutinene som elitelaget har.

Elitelaget til Kristiansand Pirates er i full gang med treningen sin til sesongen. De yngre spillerne er også godt i gang med sin trening. Klubben har flere mål, men har mest søkelys på å få flere unge til å bli interessert i basketballen.

Publisert:

[img200741_2RM]

- Det er det som er det generelle målet for Kristiansand Pirates, å få flere unge medlemmer uansett hvilken alder og kompetanse man har om sporten. Også vil vi helst få flere jenter inn i klubben, sier styreleder og trener Anthony Collins.

Ifølge nøkkeltallsrapporten fra Norges idrettsforbund i 2018, finnes det nå totalt 165 basketballklubber i Norge. Av de 165 klubbene, var det 7 462 medlemmer som var i en alder fra 6-19 år. I tillegg til Kristiansand Pirates, så er det to andre klubber i Kristiansand. Disse er Kristiansand Student IL (KSI) og Torridal IL.

[img200741_3LS]

- Hva synes du om sporten i Norge i dag?

- Det har jo gått oppover, men det er fortsatt et stykke igjen før vi er der vi burde være, sier styremedlem og trener Christer Johannesen.

I tillegg legger han til at det stadig blir mer aktivitet for barn og unge som er det viktigste.

- Skolebasket og lignende prosjekter er blitt veldig viktig de siste årene og er med til å bidra til flere interesserte i sporten.

[faktaboks]

 

Denne artikkelen er en del av en større serie på Sørnett. Serien handler om mindre omtalte sporter som holder til i Kristiansand.

Sørnett dekker skyggeidrettene