Sørnett

Ønsker egen jenteliga

Foto: Warren White Hege i aksjon i sin amerikanske klubb "Siren"

Foto: Warren White Hege i aksjon i sin amerikanske klubb "Siren"

Amerikansk fotball blir stadig mer populært og Hege Indresand tror en egen jenteliga er mer aktuelt enn noensinne.

Publisert:

I dag finnes det ikke noe eget tilbud for kvinner i Amerikansk fotball i Norge. Hege Indresand er en av de som håper på at økt interesse kan føre til en egen norsk jenteliga.

- Jeg håper virkelig at det kan bli en egen norsk jenteliga. Nå må jo jentene spille på guttelagene for å være med.

Hege Indresand jobber for tiden som forsker i Kristiansand. Interessen for Amerikansk fotball dukket imidlertid opp under et 15 år langt opphold i California. Etter å ha spilt håndball hjemme i Norge savnet hun en lagsport, og valget falt omsider på amerikansk fotball.

På fritiden er hun også assisterende trener for u17 guttelaget til Kristiansand Gladiators, men hun spiller ikke selv.

- Hadde det vært et jentelag hadde jeg trent med de og spilt, men siden det ikke er noe lag lærer jeg bare sporten videre og trener for meg selv, sier Indresand.

Hvis svenskene kan..

- Når de får det til i Sverige skal vi ikke se bort ifra at vi får det til her i Norge og Kristiansand også. Problemet er bare at det er lite kunnskap om sporten, sier Indresand. Hun legger til at hvis du liker lagsport og ikke er redd for fysisk kontakt burde du ta kontakt med guttelagene og prøve deg. De fleste gutter og menn i Norge idag er jo nye i sporten de også.

Selv uten egen liga er det likevel noen jenter på landsbasis som spiller, også en 16-åring her i Kristiansand. Indrestand tror at interessen ville økt dersom man kunne tilby egne jentelag og en egen liga, og det forhåpentligvis i nær fremtid.

Krever ildsjeler

Dersom en jenteliga skal være oppe å gå innen forholdsvis kort tid kreves det ildsjeler mener Indresand, og benekter heller ikke at hun kan være en av dem.

Rom for alle

- Det som er så kult er at et lag trenger alle typer av kvinner: små, medium, stor, sterk, rask, seig, stødig osv. Det viktigste er viljen, disiplin, og lagfølelsen! Her er det rom for alle, avslutter Indresand.