Sørnett

Proft amatørritt i Søgne

Her går Phillip Kaspersen fra Mur i Sør i mål i fjorårets ritt. Arkivfoto Daniel Kolaas

Her går Phillip Kaspersen fra Mur i Sør i mål i fjorårets ritt. Arkivfoto Daniel Kolaas

Lørdag arrangeres sykkelrittet Søgne Grand Prix for andre gang. Opptil 400 deltagere stiller til start i de forskjellige klassene og arrangører satser på sykkelfest.

Publisert:

- Det er andre året vi prøver oss, vi lærte litt i fjor og gjorde det veldig bra. Vi har lagt ned mye tid og energi for å lage en sykkelfest og ikke bare en startstrek og en målstrek. Vi skaper en hel ramme, og gjør alt litt større i år med flere overraskelser og tilpasser det som kunne forbedres fra i fjor, sier presseansvarlig for rittet Dag Morten Frantzen.

Han beskriver rittet som et proft amatørritt.

– Dette er det nærmeste en amatør i distriktet kan oppleve et proffsirkus.

Søgne Grand Prix kan by på 5,7 km lang løype som er en rimelig flat asfaltløype hvor alt fra ungdom til den vanlige mosjonist skal konkurrere. I den tøffe «Topp 100» klassen konkurrerer noen av de beste syklistene i distriktet i en løype i 8,8 km hvor 2,8 er på grus. Rittet er delt inn i fire hovedklasser, som igjen er delt inn i alder og kjønn.

Rittet er lagt opp til at det skal være mest mulig publikumsvennlig hvor tilskuerne får se rytterne passere flere ganger før de kommer i mål. Og i år vanker det premie for den gjengen som lager mest liv rund om i løypen.

- Vi prøver vi å gjøre det lille ekstra. Jeg har lovet ut en bålpanne til den gjengen som står langs løypen og heier og lager mest leven, eller til de som har pyntet hagen for å glede deltagerne. forteller Frantzen til Sørnett.no.

Løypen er lagt opp slik at publikum skal få mest mulig med seg av løpene, og det blir satt opp storskjerm i startområdet som viser rittene filmet både fra helikopter og biler.

Mange av de lokale bedriftene stiller også til start, der skal de konkurrere mot hverandre om hvem som har de beste syklistene i bedriften.