Sørnett

Sesongens viktigste kamp

Det blir et skikkelig bunnoppgjør på fredag, og kampen kan avgjøre IK Starts skjebne.

Publisert:

Etter Starts pinlige tap i Sandefjord, og Tromsøs seier mot Viking, blir seier livsviktig når Mjøndalen kommer på besøk til Sør-Arena på fredag. Start ligger nå på kvalikplass, ett poeng over Mjøndalen på nedrykksplass, og to poeng under Tromsø som er på sikker grunn med tre kamper igjen av serien.

Med seier vil Start mest sannsynlig sikre kvalikplassen, da må Mjøndalen i tilfelle slå både Ålesund og Viking, mens Start må tape sine to siste for at de brunkledde skal stjele plassen fra sørlendingene. Med uavgjort vil selvsagt Start fremdeles være i førersetet for 14. plassen, for i tillegg til det ene poenget har Start også bedre målforskjell for øyeblikket.[faktaboks]

Med tap derimot er Mjøndalen to poeng foran Start, og Start må da minst slå Stabæk som er medaljekandidat, eller Molde som har vunnet sine to siste kamper. Med tanke på Start sin form det siste halvåret, virker dette som en umulig oppgave, og supporterne vil derfor ikke ha stor tro på overlevelse ved et eventuelt tap.

Problemet før fredag? Start har ikke vunnet en kamp siden 4. Juli. Ja du leste rett. Start har ikke vunnet en fotballkamp siden 4-1 seieren over Stabæk for over tre måneder siden. Det som er enda mer skremmende er at Sørlendingene kun har tatt to poeng på 12 serierunder, og har sluppet inn åtte mål på de siste to kampene. Dette er i tillegg til at laget ikke har spilt bra, og har ikke fortjent poeng i flesteparten av kampene.

Trøsten for Start er at Mjøndalen ikke har vunnet på ca. to måneder, som heller ikke er en imponerende form. Siden Mjøndalens sist vant, har også Start tatt flere poeng, nemlig to mot Mjøndalens ene, som kom etter uavgjort mot Tromsø 13. september.

Det er altså duket for et skikkelig bunnoppgjør mellom to lag i mildt sagt elendig form. Det lukter uavgjort og lite mål lang vei, noe som tjener Start bedre enn det gjør Mjøndalen. Starttrener Bård Borgersen har nå sin største sjanse til å få sin første seier, og samtidig få alle sørlendinger til å se oppover på tabellen. For vinner Start mens Tromsø taper i Sarpsborg, så er plutselig Start på trygg grunn før siste serierunde.