Sørnett

Sikter mot Europa-spill

Fredag signerte Sondre Tronstad fra Kristiansand for nederlandske Vitesse. Til høyre er administrerende direktør i Vitesse Arnhem, Pascal van Wijk. Foto: vitesse.nl

Fredag signerte Sondre Tronstad fra Kristiansand for nederlandske Vitesse. Til høyre er administrerende direktør i Vitesse Arnhem, Pascal van Wijk. Foto: vitesse.nl

- Ambisjonen er å spille i Europa, sier Sørlandets ferskeste utenlandsproff til Sørnett.

Publisert:

Fredag forrige uke ble Sondre Tronstad (24) fra Kristiansand kjøpt av den nederlandske fotballklubben Vitesse Arnhem. Sørlendingen kommer fra Haugesund, og har tidligere spilt for Tveit, Start og engelske Huddersfield. Klubben har også vært arbeidsgiver til blant andre Martin Ødegaard og Marcus Pedersen.

Tronstad hadde sin første trening med sin nye klubb onsdag. Han forteller til Sørnett at den første dagen hans var fantastisk.

- Det var veldig bra å komme i gang. Jeg har møtt laget og støtteapparatet, og alle virker veldig hyggelige. Treningen var også bra. Jeg kan allerede noen nederlandske ord som farvel, takk og posisjonen min. Videre vil jeg lære meg språket mer og mer, skriver han i en e-post.

For øyeblikket ligger Vitesse på sjetteplass i den nederlandske ligaen, som gir mulighet for å kvalifisere seg til Europa League. De ligger tre poeng bak Feyenoord på tredjeplass, som gir direkte kvalifisering til gruppespillet.

- Ambisjonen er å spille i Europa, som jeg gjorde i Haugesund. Først og fremst trenger vi å kvalifisere oss, for så å forhåpentligvis nå gruppespillet. Vi må tørre å drømme og jobbe hardt for det.

Hvorfor valgte du Vitesse?

- Fordi jeg synes Vitesse er en flott klubb. Formasjonen og måten de spiller på passer meg bra, så vel som den generelle spillestilen i den nederlandske ligaen. Mange norske spillere har vist at spillestilen i Nederland passer oss bra. Jeg kan allerede fortelle deg at Vitesse er en flott klubb. Folkene her er veldig vennlige.


Forrige nordmann i klubben, Martin Ødegaard sendte videohilsen til Tronstad da overgangen ble offentliggjort forrige fredag.

Martin Ødegaard heeft een boodschap voor zijn landgenoot Sondre Tronstad ????#Vitesse pic.twitter.com/yl55tgTHNz


— Vitesse (@MijnVitesse) January 24, 2020

Vil lære av tidligere erfaringer

Dette vil ikke bli Tronstads første utenlandsopphold. I 2014 signerte han for engleske Huddersfield Town. Der fikk han ikke spille førstelagskamper, men gjorde seg nyttig erfaring.

- Jeg lærte mye, om både kultur og mentalitet. Det hjelper meg at dette eventyret ikke er det første oppholdet mitt utenlands. Jeg er sikker på at den forrige erfaringen min vil styrke meg og hjelpe meg på dette nye eventyret. Det er fint å se nye steder og oppleve en ny kultur. I tillegg er det mange ting som er veldig likt andre steder i Skandinavia.

 

Får en spiller med høy arbeidskapasitet

[img202468_2RM]

Even Hye Tytlandsvik Barka fulgte FK Haugesund for TV Haugaland i 2016, men har også holdt øye med klubben de siste årene. Han peker på arbeidskapasiteten som en stor styrke hos Tronstad.

- Vitesse får en energisk midtbanespiller med stor arbeidskapasitet i Sondre Tronstad. Denne sesongen har han spilt i ankerrollen på midtbanen i FK Haugesunds 4-3-3-formasjon, men kan samtidig bekle indreløperrollen. Uten ballen gjør han en viktig jobb, ettersom han alltid dekker enorme rom.

Videre forklarer Barka at Tronstad er en kreativ spiller i det offensive, og er kapabel til å spille seg ut av pressede situasjoner.

- Den største utfordringen hans er at han ikke har vist stort nok sluttprodukt. Gjennom de tre sesongene hans i Haugesund står han kun bokført med tre mål og fire målgivende på 106 kamper. Får han økt produksjonen av målpoeng i Nederland, vil han i stor grad være komplett i sin rolle.

 

Debuten til Sondre Tronstad kan komme lørdag, når Vitesse møter ADO Den Haag på bortebane.