Sørnett

Sørlanet for femte år

Allerede før de åpnet dørene i Gimlehallen sto mange i kø for å komme inn på Sørlanet Foto: Magnus Myrbakk

Allerede før de åpnet dørene i Gimlehallen sto mange i kø for å komme inn på Sørlanet Foto: Magnus Myrbakk

Høstferien er her, og nå braker det løs. Sørlanet arrangeres nå for femte gang, og frem til torsdag fylles Gimlehallen av spillinteresserte.

Publisert:

Tradisjon tro ble dørene for årets Sørlanet åpnet nøyaktig klokken 13:37, og folk sto i kø utenfor Gimlehallen før åpningen. Alle hadde med seg store lass med datamaskiner, kontorstoler. Noen hadde til og med egne hylleseksjoner for å sette opp i Gimlehallen.
[faktaboks]- Dette er en tradisjon vi liker å holde på sier Renato Mahmutagić, leder for eSports Norway. Han forklarer at tallet 1337 er et spesielt tall innenfor dataverdenen.
- Det betyr Elite, og vi liker hvertfall å tro at vi er litt elite her på Sørlanet, sier Renato og forteller at de forventer stort fremmøte. Selv om ikke arrangementet offisielt startet før klokken 18:00, på mandag var det ingen stopper for de mange fremmøtte som ville sette opp stasjonene sine tidlig.


 

Mange påmeldt.

Rundt 800 ungdommer har reservert seg plass på hele arrangementet, i tillegg ventes det om lag 200 dagsgjester. For de i alt tusen gjestene som er forventet er det over 80 personer som jobber frivillig på arrangementet, for å gjøre det best mulig for deltagerne.

- Fasilitetene som dusj og garderobe er åpne for deltagerne, og vi oppfordrer til god hygiene. Renato forteller og at de har personell som aktivt går rundt og plukker søppel for å sørge for at hallen ikke blir en svinesti.

Det er ikke satt noen nedre aldersgrense for hvem som kan være med, men anbefaler at deltakere er 13 år eller eldre.

- Det er opp til foreldrene å bestemme om barn er skikket til å dra på Sørlanet, sier de på sine hjemmesider. Der oppfordres også foreldre til å besøke arrangementet, og å holde kontakten med barna sine. Foreldre slipper også gratis inn for å kunne besøke barna, og se hva de deltar på.

 

Premierte konkurranser

Det arrangeres også konkurranser i forskjellige spill på årets Sørlanet. Det er spillene Star Craft 2, DOTA 2 og League of Legends som er årets hovedkonkurranser, med pengepremier til de beste.

[img93645_2RM]

- Pengepremiene gir en motivasjon til spillerne, og kan bidra til at flere får interesse for eSport, sier Renato. Han er leder for eSports Norway, og har drevet med gaming i mange år. Han kan også fortelle at kjente norske spillere som Jens «Snute» Aasgaard, og Kristoffer «TargA» Marthinsen deltar på Sørlanet i år (Snute er rangert som nummer 53 og TargA er rangert som nummer 71 på verdensrankingen i Star Craft II)

- Samlet er pengepremiene som deles ut under Sørlanet i år på rundt 80.000 kroner, sier Renato som er svært fornøyd med det sponsorene bidrar med. I tillegg forteller han at det også deles ut en rekke utstyr og «godsaker» i tillegg til pengepremiene.

 

 

Kreativitet

I tillegg til spill-konkurranser er det også en kreativ konkurranse om hvem som har laget den beste hyllen til sitt spillområde. Hver enkelt deltager er tildelt et område på 80 cm i bredden og 60 cm i dybden. På dette området står hver enkelt deltaker fritt til å bygge opp en egen «hylle».Juryen ser etter godt design, smarte løsninger, kreativitet og kvalitet.

- Hyllekonseptet er noe som ble startet i 2009 da noen i crewet lagde sin egen hylle, siden dette har det blitt gjort i større og større grad, sier Renato. Han fortelle og at det ikke er noen pengepremie for beste hylle, men at det er heder og ære, samt noe «godsaker» fra sponsorene.

 

Fire årstider

Nytt av året er et mer temabasser oppsett, der temaet er «Four Seasons», eller fire årstider.

[img93645_3LM]

- Dette er noe nytt vi gjør for å feire femårsjubileet, som forklarer at salen er delt opp i fire deler etter de fire årstidene. Det var mulig å melde seg opp til å sitte i sin favoritt årstid.

- Mange meldte seg opp med høst og vinter som sine favoritter sier Renato, kanskje fordi det er bedre unnskyldning for å sitte inne og spille i de årstidene. Konkurransen om beste hylle er og lagt opp til at temaet om årstidene kan gjenspeiles i hyllen.

 

- Med så mange personer inne i Gimlehallen over så lang tid er jeg svært taknemlig for at det er godt ventilert her, sier Renato Mahmutagić