Sørnett

Start i gul sone

Start har tatt steget opp i gul sone i forbundets rangering av økonomi. Foto: Eirik Haugen.

Start har tatt steget opp i gul sone i forbundets rangering av økonomi. Foto: Eirik Haugen.

I fjor hadde klubbene i Tippeligaen og 1-divisjon et samlet driftunderskudd på 143 millioner kroner.

Publisert:

Året før var det samlede driftunderskuddet på 87 millioner kroner. Dette tilsvarer en økning på 57 millioner kroner fra 2012 til 2013.

Fotballpresident, Yngve Hallèn, sier til NTB at han likevel mener norske fotballklubber beveger seg i riktig retning.

- Pilen peker i riktig retning fra 2010 og fremover. Klubbene har klart å stabilisere økonomien. Det var et tilbakeslag i fjor, spesielt på inntektssiden. Tallene viser at klubbene har maktet å korrigere kursen i løpet av sesongen. Det er veldig bra, for hvis ikke kunne dette gått fullstendig galt.

Utenfor den røde sonen

I Tippeligaen er det røde varsellamper for både Lillestrøm og Stabæk, mens Start har klart å jobbe seg opp fra den svakeste røde kategorien.

Totalt åtte av seksten klubber i Tippeligaen kommer i den grønne kategorien, som gjelder for klubbene med en sunn økonomi. De resterende åtte klubbene havner i den såkalte gule kategorien.

Systemet fungerer slik at ingen kan ligge i rød sone i mer enn tre år i løpet av en femårsperiode. Klubber i denne sonen pålegges også å følge en økonomisk handlingsplan, slik at klubben kan levere en positiv egenkapital.

Sammenheng

Hallèn mener også at det er en sammenheng mellom en sunn økonomi og sportslige resultater.

-  Klubbene som er flinke til å skape en god økonomi, slipper å løpe etter penger hele tiden. Det er nytt at flere klubber er i den situasjonen, så den pilen peker i riktig retning.