Starts 10 menn tapte mot Sarpsborg 08

Her scores Sarpsborgs første mål. Foto: Håkon Netskar

En tidlig utvisning ble for mye for IK Start, som tapte fortjent mandag kveld.

Publisert:

- Gutta jobber bra, men når vi får en tidlig utvisning blir det vanskelig. Vi kan ikke gå ut offensivt når vi er en mann mindre, og da er vi uheldige når det avgjørende målet kommer så sent, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Kampen startet jevnt, med sjanser til begge lag. Etterhvert tok Sarpsborg 08 mer over, og takket være en god Håkon Opdal i Startburet sto det 0-0 til pause.

Tidlig utvisning

Første omgangs viktigste hendelse kom i det 40. minutt når Sarpsborgs beste i førsteomgang, Amin Askar, ble spilt gjennom med fri bane mot Startmålet, og revet ned av Espen hoff. Dette resulterte i et korrekt idømt rødt kort.

Espen Hoff var delvis enig i beslutningen: - Jeg feller han, og det er definitivt et frispark. Jeg har ikke sett situasjonen nok til å si om det er rødt kort, men dersom han var helt gjennom, så forstår jeg at dommeren valgte å vise meg ut, sa han etter kampen.

Amin Askar som ble felt var også enig, og sa han ble sparket i leggen når han følte han var alene med keeper, og at det derfor var riktig med rødt kort.

Bilder fra kampen. Foto: Håkon Netskar

[nggallery id=551]

Enveiskjørt andreomgang

Andre omgang var preget av et Startlag som ville beholde ett poeng, og et Sarpsborg som ikke helt fikk til det de prøvde på. Sarpsborg 08 hadde ballen mesteparten av tiden, og de få sjansene de fikk ble plukket opp av Håkon Opdal frem til det 65. Minutt.

Da fikk Kristoffer Tokstad legge ballen ned, og skjøt over føttene til en utspilt Startkeeper og i mål. Men glede varte ikke lenge for Serpingene, for de lot Mattias Vilhjalmsson stå alene på en corner fire minutter senere, og da headet han ballen elegant i krysset.

Etter det var det trykk mot Startmålet, og Sarpsborg fikk utteling fem minutter før slutt. Martin Wiig la ballen ned mellom to Startspillere, og la ballen til side for Håkon Opdal. Det kan diskuteres om Starts sisteskanse burde tatt den siste, men han hadde flere klasseredninger tidligere i kampen, så han skal ikke lastes for tapet.

- Det er noe forbanna dritt at vi får en utvsining i førsteomgang. Det var moro å se Vilhjalmsson og Salvesen på topp sammen, så det er kjedelig å måtte ta av en av dem for å legge seg litt bakpå, sa Start-trener Mjelde etter kampen.

Se alle kamphendelsene i vinduet nederst i saken.