Sørnett

Tøff sesongavslutning i vente for KIF

Fortvilet: Trener, Konrad Olavsson liker ikke situasjonen klubben er i. Foto: Henrik Skolt

Fortvilet: Trener, Konrad Olavsson liker ikke situasjonen klubben er i. Foto: Henrik Skolt

KIF Håndball har slitt hele sesongen i 1. divisjon. Nå ligger de an til nedrykk og har flere tøffe kamper i vente før sesongen er avsluttet.

Publisert:

I helga tapte for KIF for serielederen Viking Stavanger HK. De ligger nå på nest siste plass i divisjonen når det kun gjenstår seks kamper av sesongen. Laget skal i de kommende kampene spille mot blant annet HK Herulf Moss og Oppsal som som ligger på andre og tredje plass på tabellen.

Trener Konrad Olavsson tviler på at laget klarer å berge plassen.

- Dessverre er det ikke lenger nok for klubben å vinne kamper. Vi er avhengig av hjelp fra andre lag for å gå forbi Tistedal som ligger rett over nedrykksstreken. Når jeg i tillegg ser på kampoppsettet vårt, ser det ikke lovende ut i forhold til å vinne selv heller, sier han.

[sniplet faktaboks]

Har slitt lenge

Kristiansand har ikke vunnet en kamp siden 1. november i fjor, men selv om klubben skulle rykke ned, ser ikke Olavsson på det som bare negativt for laget.

- Om vi rykker ned, kommer vi til å vinne alle kampene neste sesong. Dette er positivt i motsetning til nå, hvor vi nesten bare taper. Det er finansieringen av klubben som blir vanskeligere. Utfordringen hvis vi rykker ned er at sponsing ikke er like attraktivt for et lag i 2. divisjon, mener Olavsson.

Nye rutiner

[img12335_2RM]

KIF har denne sesongen endret treningsrutinene. Dette har ført til at noen rutinerte spillere har måttet forlate klubben. Likevel hadde ikke situasjonen vært stort annerledes med de tidligere spillerne mener Olavsson.

- Jeg tror ikke tapet av de spillerne hadde så mye å si. Vi hadde fortsatt slitt med å holde plassen. Med det yngre laget og de nye rutinene, har vi også utviklet oss godt. Selv om vi ikke vinner kamper, ser vi forbedring i spillet, sier Olavsson.

Tabellen for 1. divisjon i håndball finner du her:
http://www.handball.no/kamper.asp?AvdId=10497