Sørnett

UiA Lacrosse går for gull

GULL: Disse guttene fra UiA Lacrosse gleder seg til å spille under lørdagens turnering i Odderøyhallen. FOTO: www.uialacrosse.no

GULL: Disse guttene fra UiA Lacrosse gleder seg til å spille under lørdagens turnering i Odderøyhallen. FOTO: www.uialacrosse.no

Universitetet i Agder (UiA) sitt studentlag i Lacrosse, UiA Studs Lacrosse inviterer for fjerde året på rad til turnering i Odderøyhallen i Kristiansand.

Publisert:

UiA Lacrosse går for seier under lørdagens turnering. De stiller med tre lag, og Alexander Amundrud som spiller på 2. laget til UiA, er klar på hva som skal få de til å vinne.

- Vi går for seier, og det regner jeg med vi får til. Vi har ingen spesielle taktikker, men vi skal gjøre det vi har øvd på på treningen. Vi skal treffe hardt og ha det gøy. I tillegg har vi noen spillere som har spilt i USA, som vi har stor tro på, forteller Amundrud.[sniplet faktaboks]

UiA Lacrosse er et lacrosselag dannet ved daværende Høgskolen i Agder i desember 2006 som HiA Lacrosse av Haakon Brudeseth og Henrik Dahl. I samsvar med overgangen fra høyskole til universitet, endret også laget navn til det nåværende UiA Lacrosse.

De har lenge prøvd å fremme Lacrosse som en attraktiv sport ved høyere utdanningsinstitutter, siden dette er en svært populær sport på College i USA. Flere universiteter/høgskoler har hengt seg på trenden i det siste.

- Det er utrolige bra å se, og vi håper flere vil henge seg på. Nå har også jentene fått øynene opp for sporten, og har insett at lacrosse også er en sport for begge kjønn. Det kommer til å bli svært spennende å se hvorvidt flere jenter vil ta del i lacrosse-familien i Norge i framtiden, forteller Amundsrud og legger til at han oppfordrer jenter til å møte opp med et åpent sinn på turneringen i helgen.

- Vi har spilt lengre enn de fleste lagene, så vi er spente på Universitetet i Oslo og NTNU, for det er første gang de deltar. De har bare spilt i cirka et halvt år, så det blir spennende å se hvordan de klarer seg, forteller Amundrud.

I tillegg til at UiA Lacrosse stiller med tre lag, kommer det også lag fra BI, NTNU, UiO og Høyskolen i Oslo(HiO). Til sammen blir de ni lag, med rundt 120-130 spillere. I tillegg vil UiAs Cheerleaderlag være med å levere et forykende show.