Sørnett

Står fast på Kjevik

FORTVILET: Kjæresteparet Simen Sløgedael og Anette Olsen måtte skuffet forlate Kjevik, vel vitende om at turen til København ikke ville bli noe av. Foto: Ole Henrik Hansen

FORTVILET: Kjæresteparet Simen Sløgedael og Anette Olsen måtte skuffet forlate Kjevik, vel vitende om at turen til København ikke ville bli noe av. Foto: Ole Henrik Hansen

Flere sørlendinger må avlyse sine planlagte reiser.

Publisert:

 

Natt til onsdag gikk de kabinansatte i Widerøe ut i streik, etter ikke å ha kommet til enighet om en ny tariffavtale med selskapet. Dette førte til at tolv planlagte avganger fra Kristiansand Lufthavn Kjevik ble innstilt. Dette berørte over hundre personer på Kjevik.

Ifølge en SAS-ansatt på Kjevik var det dog få som fikk en bomtur ut på Kjevik.

- Det var kun noen få som kom i morgentimene som måtte snu, men alt i alt har det vært få innom på bomtur. De fleste ordner det fra hjemmet, sa den SAS-ansatte til Sørnett sine utsendte på Kjevik.

Dyrt tilbud
Men da Sørnett forhørte seg rundt på flyplassen viste det seg å være mange som hadde kommet til flyplassen på en aldri så liten bomtur.

Noen av de som sto på Kjevik uten å komme seg på ferie, var kjæresteparet Simen Sløgedael og Anette Olsen. De skulle videre til København for å møte noen vennepar for en etterlengtet ferie.

- Vi blir bare sendt rundt uten at noen skjer. Det er synd, nå mister vi ferien, og vi taper også penger da både hotell og hjemreise er betalt for, fortalte et oppgitt par, som likevel holdt humøret oppe.

Fast på Kjevik har paret blitt tilbudt flere muligheter av Widerøe for å komme seg til København. Den seneste muligheten de to mandalittene ble tilbudt var buss til Stavanger, og fly videre til den danske hovedstaden fra oljebyen.

- Det er et veldig dyrt tilbud, så det går dessverre ikke, forklarte Anette Olsen.

Forretningsreise i fare
Det var ikke bare de to unge kjærestene som sto fast på Kjevik onsdag. Anne Gundersen, også fra Mandal sto fast. Hun skulle være med sin mann, en kollega av ham og hans kone på forretningsreise til Litauen. På benkene inne på Kjevik satt de fire og jobbet hardt for å finne en ny rute til Øst-Europa.

- Det blir jo dyre alternativer, men vi skal gjerne ned. Vi får ikke gjort så mye med det, sier Gundersen i samtale med Sørnett.

[img88358_2RM]

Gundersen og hennes reisefølge hadde hørt om streiken før de satt kursen for flyplassen, og hadde derfor ringt til Widerøe i forkant. Der fikk de beskjed om at de regnet med flyet skulle gå som planlagt, og det var derfor med skuffelse de måtte se at flyet ikke ville gå da de ankom flyplassen.

- Det er irriterende, men lite vi kan gjøre med. Vi holder motet oppe, og håper det går bra, sier en optimistisk Gundersen.