Sørnett

Start med fire poeng på åtte kamper

Start kjørte en restitusjonsøkt på mandag, og gjøre seg klar for å komme til vinnersporet mot Egersund i Cupen onsdag. Foto: Jon Kåsa

Start kjørte en restitusjonsøkt på mandag, og gjøre seg klar for å komme til vinnersporet mot Egersund i Cupen onsdag. Foto: Jon Kåsa

Etter seieren mot Tromsø i første serierunde, har Start ikke vunnet en eneste seriekamp. Nå ligger Lund-laget sist på tabellen og hovedtrener Mark Dempsey skylder på lav selvtillit i spillergruppa.

Publisert:

Flere eksperter har vært kritiske til Starts sin sesongstart til tross for millionkjøp av nye spillere i forkant av sesongen. Start har sluppet inn flest mål i Eliteserien og søndag kveld tapte de 3-0 mot Odd i Skien. Da ble Lars-Jørgen Salvelsen utvist og Mark Dempsey sendt på tribunen.
Fotballekspert i TV2 Jesper Mathisen beskrev fotballaget som et «soft» lag med mangel på ledere i spillergruppa under TV2s FotballXtra-sending på søndag.

Tidligere Start-spiss Ole Martin Årst kritiserte også Start sin aktivitet på overgangsmarkedet under FotballXtra på TV2.

– Jeg setter spørsmålstegn ved typene de henter. De har brukt mange penger, men ikke hentet ledere. Det har jeg vært kritisk til før. De hentet tre spillere i siste timen av overgangsvinduet. Det var helt tåpelig, sier Ole Martin Årst.

- Må bli bedre på alt
Hovedtrener Mark Dempsey innrømmer under gårsdagens trening at Start må bli bedre på alt av spillets faser de neste ukene. Han mener at den dårlige starten skyldes en lav selvtillit i gruppa.

- Selvtilliten har ikke vært på topp i det siste, vi har vært for nonsjalante og fått mye ballbrudd på den siste tredjedelen som har gjort at forsvaret vårt har vært utsatt for mye press. Vi har vært gode med frispilling bakfra de siste kampene, med unntak av mot Odd, sier engelskmannen.

[img178060_2LM]

Mark Dempsey er sikker på at formen kommer til å snu. Han forteller at Start må ta en kamp av gangen og ta med seg gode opplevelser inn i den neste kampen, og kampen etter der.
- Først skal vi spille bra mot Egersund på onsdag, så Brann til helga så vil selvtilliten øke i spillergruppa og vi vil spille bedre.