Sørnett

Studentene er kritiske og kravstore

Lisa Mari Terøy. Foto: Fredrik Løkke

Lisa Mari Terøy. Foto: Fredrik Løkke

Det kommer frem når Kristiansand kommune spør rundt 650 studenter om Kristiansand er en attraktiv studentby.

Publisert:

- Studentene er kritiske og kravstore, i positiv forstand. Derfor er studentene en kjempeviktig gruppe å ta på alvor i arbeidet med å revidere kommuneplanen. Vi er interessert i at de skal bosette seg her, fordi vi trenger dem som kompetente innbyggere og arbeidstakere, sier Svein Tybakken fra rådmannens stab.

Kommunen spør også hva som skal til for at det skal bli attraktivt for studenter å etablere seg i byen etter endt eksamen. Undersøkelsen gir også muligheten til å komme med innspill om hva som kan gjøres av kommunen for å bli mer attraktiv.

- Til sammen vil alle innspill bety noe. Vi kan ikke love noen av de som kommer med innspill at de blir hørt i absolutt alt. Men når byen skal utvikles og bygges som universitetsby, handler det ikke bare om en fin campus. Det handler også om å ha en by der studentene har en god hverdag og fin fritid. Kristiansand har allerede mye bra det er verdt å utvikle, mener Tybakken.

Undersøkelsen er blitt utført i samarbeid med Studentsamskipnaden (SIA) i Agder. Både SIA, Universitetet i Agder, Studentorganisasjonen i Agder (STA) og kommunen har som felles mål å utvikle byen til studentenes beste.

- Vi ser at mange har brukt god tid og skrevet konstruktive forslag. Dette blir rett og slett interessant lesing for politikerne.

Kristiansand kommune arrangerer i samarbeid med  Kristiansand Avis et debattmøte på studenthuset Pir6 onsdag 14. oktober klokken 20.
Agendaen for møtet vil være hvorvidt Kristiansand er en attraktiv universitetsby.

På debattmøtet vil kommunen og ordfører Per Sigurd Sørensen presentere undersøkelsen (som kommunen kaller en "temperaturmåler" mer enn en vitenskapelig undersøkelse).

Om studentene i undersøkelsen mener Kristiansand er en attraktiv student by eller ikke så er i hvert fall UIA blant de 46 av Norges læresteder blant universiteter og høgskoler på 9 plass blant førstevalgsøkere med 4163 søknader.
Mediehøgskolen Gimlekollen ligger på 42 plass med 118 søknader.

For hele listen se link under.
http://www.samordnaopptak.no/tall/2009/mai/flest_sokere/

Skal man ta en titt på Samordna opptaks liste med lærested med størst økning i antall førstvalgsøkere fra 2008 til 2009 ligger UIA på 9 plass med en økning på 15.38 %, mens Mediehøgskolen Gimlekollen ligger på 17 plass med en økning på 12.38 %

[img3711_2LS]

For hele listen se link under.
http://www.samordnaopptak.no/tall/2009/mai/1pri/lsted_o

[sniplet faktaboks]