Sørnett

Subway til Kristiansand

Margret Jonsdottir Eik blir daglig leder i Subway avdeling Kristiansand. Foto: Anne Ruth Gjelsås

Margret Jonsdottir Eik blir daglig leder i Subway avdeling Kristiansand. Foto: Anne Ruth Gjelsås

Initiativtakere har sammen med en facebookgruppe på hver sin måte jobbet for å få sandwichkjeden Subway til Kristiansand.

Publisert:

Det blir åpning av sandwichkjeden Subway i Vestre strandgate 1. juli. Sandwichkjeden er verdens største i sitt slag, og dette er første butikk i Kristiansand. Daglig leder Margret Jonsdottir Eik gleder seg.

- Dette er noe vi har hatt ønske om i mange år. For fem år siden var vi i USA på Subwayskole. Men det har tatt lang tid å finne det rette lokalet.

På Facebook finnes det en egen gruppe som ønsker Subway til byen, og den har over 3600 medlemmer. Nå har medlemmene i gruppa vunnet saken om å få sandwichkjeden til byen sin.

- Da vi så at det var så stor interesse, forsto vi at vi virkelig måtte ta tak i det. Gruppa har vært med på å pushe oss litt ekstra på slutten, for å få lokale og leiekontrakt i boks, forteller Jonsdottir Eik.

- Det har også vært mye action på Facebook etter at det blei bestemt at vi skal åpne, sier hun.

Kristiansanderne Jonsdottir Eik og ektemannen Heine Munthe Eik er initiativtakere for å få Subway til byen, og de regner med konkurranse fra andre spisesteder.

- Det blir nok selvfølgelig litt, men det er sunt med konkurranse, så det tar vi imot. Subway er et sunt alternativ for folk i farta, mener hun.