Sørnett

- Tredjeplass er nederlag

GLEDER SEG: Vågsbygd-elevene Ingvild Norheim, Pernille Tørresen og Ingvild Reiersølmoen skal ta prisutdelingen med storm. FOTO: Morten Marius Larsen

GLEDER SEG: Vågsbygd-elevene Ingvild Norheim, Pernille Tørresen og Ingvild Reiersølmoen skal ta prisutdelingen med storm. FOTO: Morten Marius Larsen

Vinnermentaliteten er stor, men nervene i høyspenn før finalen for Holbergprisen i skolen. Der kan Vågsbygd vgs nå helt til topps.

Publisert:

- Dette er utrolig gøy, og overraskende bra - selv om det hadde vært skuffende om vi ikke nådde helt til finalen. Vi har jobbet hardt, sier Ingvild Norheim, Pernille Tørresen og Ingvild Reiersølmoen fornøyd. [sniplet faktaboks]

Forrige uke fikk de vite at juryen har sendt bidraget deres til finalen for "Holbergprisen i skolen". I konkurranse med to andre grupper, skal tredjeklassingenes forskningsprosjekt kjempe om den gjeve prisen.

- Det hadde vært sykt gøy å vinne, men vi er fornøyd uansett, sier en beskjeden Pernille Tørresen.

- Men det er skuffende å komme på tredjeplass, legger Ingvild Norheim til. Dette sier resten av jentene seg raskt enig i.

[img20315_2RM]

Mye arbeid

Gjennom forskningsarbeidet har elevene tatt for seg "Ny start i arbeidslivet", et tiltak for å få tidligere domfelte ut i arbeid. Hvorvidt tiltaket hjelper samfunnet og individet har blitt vurdert utifra fagene samfunnsøkonomi og sosialkunnskap. Selv for flinke elever har dette ført til mange sene kvelder.

- Alt arbeidet med konkurransen kom ved siden av skolen, så vi var veldig usikre på om vi hadde lyst til å delta. Det betydde mye ekstra jobb, men vi er fornøyd nå. Alt i alt har det vært veldig gøy, forteller de.

Jentene er ikke i tvil om at forskningen har vært en lærerik opplevelse.

- Vi hadde lite kjennskap til "Ny start i arbeidslivet" før vi begynte prosjektet, men har lært mye om jobben de gjør for domfelte, og hva dette betyr for samfunnet. Blant annet fikk vi møte en tidligere deltaker som kunne fortelle hvor mye dette har betydd for hans liv, sier Pernille.

Møter statsråd

Den syvende juni reiser trioen til prisutdelingen i Bergen. Der skal de blant annet presentere prosjektet for statsråd Tora Aasland, framtredende forskere og prominente gjester.

- Vi kommer til å være veldig nervøse, men det er spennende. Vi er med på noe stort, sier jentene.

Selv om de har hatt stor suksess, er det ingen av jentene som kan forestille seg en framtid som forskere.

- Det virker mye gøyere å arbeide innenfor "Ny start i arbeidslivet" enn å skrive om det, sier de enstemmig.