Sørnett

- Trenger en folkebevegelse mot rasisme

VIKTIG: Sondre Sæbjørnsen fra Kristiansand SOS Rasisme la stor vekt på at folket sammen står sterkere mot rasisme. FOTO: Gina Hindseth

VIKTIG: Sondre Sæbjørnsen fra Kristiansand SOS Rasisme la stor vekt på at folket sammen står sterkere mot rasisme. FOTO: Gina Hindseth

Det er blitt et sterkere høyreekstremt miljø i Kristiansand. Kristiansand SOS Rasisme og Politiet mener folk må stå sammen for å stoppe det.

Publisert:

 

Kristiansand SOS Rasisme er et aktivt lokallag som vil synliggjøre de rasistiske problemene som finnes i Kristiansand. I går avholdt de et offentlig møte i Byhallen, hvor det blant annet ble fremmet hvor viktig det er at folk står sammen om å løse de høyreeskstreme problemene som har oppstått i byen.

 

Trenger et folkeengasjement

Sondre Sæbjørnsen, som selv er med i lokallaget Kristiansand SOS Rasisme, var en av talspersonene i går. Sæbjørnsen åpnet sin tale ved å fortelle hvorfor de ville samle folk til møtet.

- Grunnen til at vi har invitert dere hit i dag, er fordi vi mener at Kristiansand står overfor et alvorlig problem.

Videre under talen fortalte han om hvor viktig det er at folk engasjerer seg.

- Rasisme er et problem som ikke kan løses om samfunnet ikke står sammen om det. Vi trenger en folkebevegelse mot rasisme, og det er også helt nødvendig at folk organiserer seg.

 

Bruker tallkoder

[img19801_2LM]

Politstasjonsmester Ole Hortemo informerte var en av de andre talerene i går. Han informerte blant annet om den aktive symbolbruken de høyreekstreme driver med, og det spesielt i form av tallkoder.

- I stedet for å bruke bokstaver, bruker de tall. For eksempel blir 1 og 8 brukt i stedet for den første og åttende bokstaven i alfabetet. Altså i A og H, hvor A'en står for Adolf og H'en for Hitler. Vi har sett stadig flere det siste året som benytter seg av slik symbolbruk.

Hortemo mener det er slike ting folk må være oppmerksomme på.

- Jeg synes det er viktig at folk er klar over det.

 

Unngå bølgetopper

Hortemo var la også vekt på hvor viktig det var med et varig folkelig engasjement for å få bukt med problemene.

- Det å engasjere seg og det å bry seg, er alfa og omega. Flest mulig må engasjere seg sterkest mulig, og over lengst mulig tid, forteller Hortemo.

Videre forteller han om hvor viktig det er at engasjementet er konsekvent, og at det ikke kun holdes oppe når problemene oppstår.

- Vi må ikke la det bli bølgetopper hver gang det er en slåsskamp i denne byen. Engasjementet må være langvarig og utholdent.