Sørnett

Tungrock-feber på Onkel Aksel

LEAFY: Bandet er inspirert av Black Sabbath, Queens of the Stone Age, og hardcore. FOTO: Illustrert av Stefan Kristiansen

LEAFY: Bandet er inspirert av Black Sabbath, Queens of the Stone Age, og hardcore. FOTO: Illustrert av Stefan Kristiansen

Forrige lørdag braket det løs på Onkel Aksel da lokalbandet «Leafy» varmet opp for populære «Kal-El».

Publisert:

- Det var utrolig moro å spille på Onkel Aksel, og det var gøy at det var så mange som møtte opp. Spesielt var det moro at vi fikk lov til å stille opp som oppvarmingsband for Kal-El, forteller Ryan Matthew Moen, som er vokalist i Leafy.

I et avslappet, mørkt og intimt lokale, stiger rockebandet Leafy frem på scenen. De tester ut lyden, og ser utover publikum. Fansene responderer øyeblikkelig, for dette har de gledet seg til.

- Leafy leverte og hadde bra lyd den kvelden, og samtidig fin kontakt med oss i publikum fra scenen. Konserten var helt topp! Jeg anbefaler alle å dra og se dem, forteller Veronica Elise Dahl, som var i publikum da Leafy spilte på Onkel Aksel sist lørdag.

[img137634_2RM]

Kjell Lian, som også var tilstede i publikum, likte også kveldens konsert, og beskriver bandet som en gjeng engasjerte unge rockere.

- Jeg var på konsert for å høre Kal-El, men fikk jo også med meg Leafy, som jeg ikke hadde hørt om fra før, sier Lian.

Også Kjersti Moberg, som hørte bandet for første gang, var dypt imponert.

- Gutta i bandet er veldig profesjonelle av seg, og musikken reflekterer det! Låtene deres er grumsete, men på den beste måten. Man merker allerede fra første låt at de har trøkk, og det er kjempegøy å se!

De fire gutta i Leafy har sporadisk holdt på i snart to år, men spilte sammen for fullt i 2015.

- Vi prøver å få frem temaer rundt mennesker, og forholdene vi selv har til realiteten vi lever i, forteller Matthew Moen.

Om sjangeren forteller bandets bassist Stefan Kristiansen følgende:

- Stilen vår går mer mot det du kan kalle desert rock.

[img137634_3RM]

[img137634_4RM]

[img137634_5RM]

Onkel Aksels daglige leder og bookingansvarlig, Rikard Klungland var, i likhet med publikum, fornøyd med oppvarmingsbandet.

- Jeg synes Leafy var i storform, og virka mye mer fokusert enn da de var på scenen sist! forteller Klungland som også styrer lyset på Onkel Aksel.

Til og med bassisten i Kal-El, Elisabeth Anette Thompsen, skryter av Leafy.

- De kommer rett i fjeset på deg. De har så mye trøkk og lyd. Ikke minst har de sykt tøffe bassriff!

Sjekk ut Kal-El her.

Leafy har flere konsertplaner utover våren, i både Arendal og Lillesand. De oppdaterer sine følgere på Facebook og Instagram.

Tung-rock feberen har ikke gitt seg på Onkel Aksel enda, for allerede til lørdag er det tribute for Mötorheads Lemmy, som nylig gikk bort.

- Backingbandet blir Overhead fra Rogaland, Norges beste Motörheadband, forteller Klungland, som håper på mange gjester også kommende helg.