Sørnett

Ung fortvilelse ble kunst i Kilden

Leder av Kilden Dialog, Marie Teresie Sørensen og avdelingsoverlege ABUP, Karl-Erik Karlsen har jobbet lenge med forestillingen. FOTO: Åsa Torp

Leder av Kilden Dialog, Marie Teresie Sørensen og avdelingsoverlege ABUP, Karl-Erik Karlsen har jobbet lenge med forestillingen. FOTO: Åsa Torp

Det gjorde inntrykk da over hundre unge musikere framførte tekster om smerte, mørke og ensomhet, skrevet av ungdom med psykiske utfordringer.

Publisert:

Fredag ettermiddag fremførte ungdommer fra musikklinjene ved Vågsbygd, Vennesla og Dahlske videregående skole og UiA Mozarts Requiem på Kilden. I fjor høst inviterte Kilden Dialog ungdom tilknyttet ABUP - Sørlandet sykehus sin avdeling for barn og unge med psykiske utfordringer - til å arbeide sammen med forfatter Rune Belsvik om tekstene. Ungdommene, som er anonyme, fikk dele sine erfaringer og formuleringer, som med hjelp fra Belsvik ble omformet til poesi og byttet ut med verkets originale latinske tekster.

- Reqiumet er egentlig på latin og handler om helvete, sorg og det å være fortvilet, forteller Marie Sørensen, leder i Kilden Dialog. Nettopp derfor passer den så godt til tematikken til ungdommene med psykiske utfordringer.

- Etter tankespinn med samarbeidspartner ABUP, fant vi ut at vi kanskje kunne lage nye tekster og bruke ungdommer som kunne synge i koret, sier hun.

Tøffe tekster å jobbe med

Hanne Egeland går andre året på musikklinjen på Vågsbygd videregående skole. Hun forteller at det har vært tøffe tekster å jobbe med.
- Det blir ekstra spesielt når vi vet at det er ungdommer her i Kristiansand som faktisk føler slikt vi står og synger, man blir jo påvirket av det. Til tross for sterke følelser forteller hun at det har vært et veldig lærerikt prosjekt og at det var stort å få synge i Kilden.

Flere unike prosjekter i fremtiden

Tydelig rørt etter dagens forestilling, forteller Sørensen at de ser frem til flere samarbeid i fremtiden.
- Vi har mange prosjekter når det gjelder å jobbe med barn og unge, og de som kjenner på utenforskap. Vi jobber mye med at Kilden skal være en plass for alle, og at flere kan være med på å skape kunst hos oss.

 

[img161702_2RM]