Sørnett

Utfordret dyreparkens sikkerhet

Foto: Ole Martin Buene

Foto: Ole Martin Buene

Fem unge menn fra 17 til 21 år bestemte seg for å besøke Dyreparken Kristiansand på nattetid og utfordre parkens sikkerhet.

Publisert:

Natt til 1. mai klatret fem unge menn over gjerdet til Dyreparken Kristiansand og kom seg inn ved Noas Ark. Heldigvis tok det ikke lange tiden før de ble oppdaget. Securitas tok tre av de fem mennene og kastet dem ut. Men ettersom to gutter fremdeles befant seg i dyreparken, rykket politiet ut og fikk kontroll på situasjonen. De to siste mennene ble funnet lenger inne i dyreparken og kastet ut.

Dyreparken har eksistert siden 1964 og slike hendelser har funnet sted tidligere også, men det er lenge siden forteller administrerende direktør Per Arnstein Aamot til Sørnett. Selv om slike hendelser har skjedd før, setter han ikke spørsmål tegn til dyreparkens sikkerhet.

- Vi kommer ikke til å forandre på sikkerheten vår, vi har flinke vakter som følger med og registrerer når slike ting skjer. Dermed kommer vi til å fortsette som før. Men vi godtar ikke slike handlinger og det vil få konsekvenser.

Det er ikke ennå klart om de unge mennene har påbrakt skade elle stjelt noe fra dyreparken. Det antas at de ikke hadde skumle hensikter, men dyrenes sikkerhet skal likevel prioriteres.

- Det er mulig vi politianmelder for å vise at vi ikke godtar slike hendelser og med tanke på sikkerheten til dyrene.