Sørnett

Varaordføreren har ingen tro på bordell-prosjekt

Illustrasjonsfoto: Red light district i Amsterdam. FOTO: wikimedia

Illustrasjonsfoto: Red light district i Amsterdam. FOTO: wikimedia

- Dette vil ikke bli realitet i Kristiansand. For meg ser det ut som et totalt useriøst prosjekt, der bevegelsen bare kjemper om oppmerksomhet, sier varaordfører i Kristiansand Mette Gundersen (AP) om bordellprosjektet til Fripolitisk Bevegelse.

Publisert:

Mandag kom Bergensavisen ut med Frank Hort Hartvedt og Fripolitisk Bevelgelse sine planer om å starte opp bordell med tilbud om gratis sex. Bordellene skal i første omgang finne sted i fem norske byer, blant dem er Kristiansand.

Planene har skapt store reaksjoner i debattforum på internett og blant politikere. Varaordfører i Kristiansand Mette Gundersen (AP) har ingen tro på prosjektet som er tenkt åpnet i mai.

- At de tror det vil gå igjennom tyder på at de ikke har så mye erfaring i det politiske arbeidet, sier Gundersen.

PR
På spørsmålet om planene for ”bordellet” er et PR-stønt for Partipolitisk Bevegelse, er Hartvedt sikker i sin sak.

-Så klart er det et PR-stønt, det er jo noe vi ønsker og ser frem til. Men det er bare et av de områdene vi jobber med. Skole og religion er de to andre satsingsområdene.

Vil det bli lignende stønt for disse områdene?

-Ja, vi har klare planer, så det vil det bli, svarer Hartvedt.

Ulovlig
Ifølge Gundersen vil planene om bordeller som tilbyr gratis sex være en form for prostitusjon, og dermed være ulovlig i Norge.

Men det er Hartvedt uenig i. Til ba.no sier han
–   Det er forbudt å selge sex i Norge. Men dette skal være gratis. Dermed er det lovlig.

Helsebyråd i Bergen, Christine Meyer, sier til ba.no at dette er noe rettvesenet må ta seg av. Gundersen sier hun fullt og helt står bak Meyer i disse uttalelsene.

- Jeg forstår ikke at det går an å leite etter måter å forby dette på. Frank Hort Hartvedt

- At Christine Meyer sier til pressen at hun vil gå til nasjonale myndigheter for å leite etter måter å forby dette på er en skam å høre, sier Hartvedt til Sørnett.

- Jeg forstår ikke at det går an å leite etter måter å forby dette på. Det spiller ingen rolle hvilke moralsk standpunkt verken du eller jeg vil ta til dette, men jeg mener at man aldri skal forby noe.

Ukjent adresse
Foreløpig kan ikke Hartvedt røpe hvilke lokale i Kristiansand som skal huse bordellet, men presiserer at det ikke vil bli bortgjemt.