Sørnett

- Veldig bra miljø

De siste to årene har KIF Håndball hatt en betydelig økning i antall lag. I følge klubben er fokus på det sosiale en av flere faktorer.

Publisert:

[slideshow id=335]- Håndball er sporten med mest kroppskontakt, og det er ikke en pinglesport som mange tror, sier Simen Birkheim (12).
Selv har han spilt i to år, men er ikke i tvil om hva som er det beste med å spille på KIF gutter 13.
- Vi er sosialt lag. Laget møtes ikke bare på trening, men henger også mye sammen utenom treningen, fortsetter Birkheim.
Tryggere
Trener for gutter 13, John Nilsen, tror det som skjer utenfor banen er viktig for guttene.
- Jo mer tid de bruker sammen, jo tryggere blir de på seg selv. Jeg tror de har behov for det, og jeg har hatt flere av guttene på overnatting hjemme hos meg, sier den engasjerte treneren, før han roper til guttene at de kan ta en drikkepause.
Nilsen tror det er flere grunner til at klubben har lyktes i å få flere spillere til klubben.
- Mye takket være de i junioravdelingen. De besøker SFO for å få med flere spillere og oppsøker elevene med en gang de har begynt på skolen.
Treneren tror også lokaliseringen av den nye hallen, Idda Arena, har vært positivt for økningen i klubben.

Lagt til rette
Leder i KIF håndball, Tommy Mjåland, tror veksten i klubben de siste to årene er et resultat av mange års hardt arbeid.
- Det er ikke tilfeldig. Vi har hatt et betydelig større fokus på rekruttering blant de yngste, understreker Mjåland.
Han tror klubben vil klare å holde på spillerene hvis de er flinke nok både på det sosiale og sportslige. Lederen trekker frem hvor viktig det er å ha en god organisasjon rundt lagene.
- Vi som klubb har lagt mye til rette for spillerne. Klubben gir mye av seg selv og lager sosiale arrangement i tillegg til håndballen. Fokuset på det utenomsportslige har vi fått god tilbakemelding på fra foreldrene, forteller Mjåland.

Kvalitet
Lederen innrømmer at det er mange idretter å konkurrere mot. Likevel tror han klubben kan fortsette med å utvikle gode håndballspillere i tiden fremover.
- Det er kvalitet i junioravdelingen, og vi vil få de aller yngste til å spille håndball. Vi er flinke på de sosiale rammene, men kan bli enda bedre på det sportslige, avslutter Mjåland.

Inga Lill Doughty er foreldrekontaky på gutter 13. Hun er enig med lederen at det er konkurranse fra andre idretter.
- I den aldersgruppen guttene er i nå, er det mange som faller av eller velger fotballen.
Også hun tror det som foregår utenfor banen er viktig for spillerne.
- Vi planlegger å ha en dag i uka hvor guttene kan komme til hallen etter skolen. Her vil de ha muligheten til å gjøre lekser, henge, kaste litt ball eller spille brettspill hvis de ønsker det, sier Doughty til Sørnett.no.