Sørnett

Venter spent på tigerromanse

Dyrepasser Hans Petter Westnes forteller at det fortsatt ikke er noen avkom på gang for Ulysses og den nye tigeren Boonya. Foto: Asgeir Høimoen

Dyrepasser Hans Petter Westnes forteller at det fortsatt ikke er noen avkom på gang for Ulysses og den nye tigeren Boonya. Foto: Asgeir Høimoen

Gamlefar Ulysses har ennå ikke vist særlig interesse for Dyreparkens nye sibirske fristerinne.

Publisert:

Ulysses er nå 13 år, og det begynner å haste for han med tanke på videre avl.
Dyrepasser gjennom 24 år, Hans Petter Westnes, sier at tigere blir mellom 15 og 20 år, og at det nå begynner å haste for Ulysses.
Boonya på 2 år kom fra Novosibir i februar og håpet er at det skal bli romantikk mellom Ulysses og Boonya. De to bor sammen med Dyreparkens to andre tigre. De to andre holdes under kontroll med henholdsvis prevensjon og kastrering, da det kun er ønskelig at Boonya og Ulysses formerer seg.

[img89393_2RM]

Vanskelig å styre
Westnes forteller at det er vanskelig å tvinge på tigrene noe.
- Nei, altså dette er som med mennesker, flirer han.
- Enten så funker det eller så funker det ikke. Vi håper selvfølgelig at det vil gå seg til, fortetter Westnes, mens han klør Ulysses rundt munnen som om det var hans egen huskatt.
Dyreparkens biolog, Helene Akselsen, både håper og tror at bevaringsprosjektet skal bli en suksess.
- Jeg regner egentlig med at det skal gå greit, sier Akselsen, som nylig bla valgt inn i Eazas komite for tigerbevaring.

Gode gener
Eaza er en verdensomspennende organisasjon som jobber med å legge forholdene best mulig til rette for at truede dyrearter skal bli vel bevart.
Ulysses og Boonya har begge blitt DNA-testet, og det kom frem at de er meget godt egnet for å få avkom sammen.
Dersom dette går i orden vil ikke tigerungene bli værende i Dyreparken.
- Nei, det stemmer. Da vil de bli sendt til andre dyreparker som også er tilknyttet Eaza som har søkt om å få tigere, forteller Akselsen.

[faktaboks]