Sørnett

- Vi betaler nok avgifter

Negativ: Anne Lindland er negativ til ny bomring i Sørlandsparken. - Vi betaler nok avgifter fra før, sier hun. Foto: Jørgen Johansen

Negativ: Anne Lindland er negativ til ny bomring i Sørlandsparken. - Vi betaler nok avgifter fra før, sier hun. Foto: Jørgen Johansen

KrF og Høyre kom i går med forslag om ny bomring gjennom Sørlandsparken. Kundene og ansatte ved Sørlandssenteret reagerer på forslaget.

Publisert:

- Jeg synes det er teit, vi betaler nok avgifter nå. Det finnes en grense for hvor mye skal måtte betale for å komme seg til og fra jobben, sier Anne Lindland.

Hun jobber på Ultra på Sørlandssenteret, men hun er sikker på at hun kommer til å bruke bil.

- Jeg må bruke bil, det er uaktuelt å la den stå hjemme, sier hun.

Reaksjonene har vært mange etter at varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) lanserte planer om ny bomring og innføring av parkeringsavgift i Sørlandsparken. Planene ble kjent under et møte i formannskapet onsdag.

Flere av lokalpolitikerne i Kristiansand og omegn har kommet med sine reaksjoner på forslaget. Blant et utvalg kunder på Sørlandssenteret reagerer mange negativt på forslaget.

Fra før må man betale avgift i tre bomringer dersom en skal kjøre fra området vest for Hannevika på vei til Lillesand. Bilistene spekulerer nå i hvor den nye bommen plassert. Konklusjonen blir trolig at bommen blir satt opp i eller i området rundt Sørlandsparken. Grunnen er at inntektene vil bli mindre dersom bommen plasseres langs E18. Da vil man kunne kjøre utenom motorveien for å slippe og betale avgift ved passering.

Vurderer andre muligheter

Kjell Granhaug har tatt turen fra Byglandsfjord for å handle på Sørlandssenteret. Arendal er et mulig alternativ når han skal på storhandel neste gang.

- Det begynner å bli ganske villt nå. For det første går det en del penger til bensin, og dersom det nå kommer ny bomring vurderer jeg å kjøre til Arendal i tiden fremover. Avstanden er omtrent lik, men jeg sparer likevel en del på grunn av færre bompasseringer.

Frykter for fremtiden

Erik Rostoft er daglig leder for Sørlandsparken Næringsfremtiden. Rostoft frykter for fremtiden derrsom det blir fattet vedtak om ny bomring gjennom Sørlandsparken.

- Folk er ikke villig til å betale mer penger de allerede gjør for å kunne ta bilen ut hit, sier Rostoft.

Rostoft utdyper med flere faktorer som gjør at det er grunn til å være bekymret for fremtiden.

[img47350_2RM]

- Sørlandsparken er et veldig stort område. Det er mange bedrifter i området, og det krever også mange ansatte. Jeg frykter at flere av disse kommer til å se seg om etter andre muligheter, og dermed si opp jobben.