Sørnett

- Vi har et ekstremt godt sprinkelanlegg

Randesund kirke er godt rustet mot brann, men etter gårsdagens skrekkscenario i Hønefoss vil Randesund menighets daglige leder dobbeltsjekke deres rutiner. Foto: Rikke Monsen

Randesund kirke er godt rustet mot brann, men etter gårsdagens skrekkscenario i Hønefoss vil Randesund menighets daglige leder dobbeltsjekke deres rutiner. Foto: Rikke Monsen

I går brant trekirken i Hønefoss til grunnen. I dag ble det tid for ettertanke i Randesund kirke i Kristiansand.

Publisert:

Randesund kirke er Kristiansands eneste hele trekirke med sine 146 år. Etter gårsdagens brann i Hønefoss er daglig leder i Randesund menighet, Elin Andersen tankefull.

- På vårt morgenmøte drøftet vi hvilken sorg de går gjennom i Hønefoss. Vi er heldige, vi har vår kirke og våre kontorer å gå til om morgenen, mens de er helt ribbet nå, sier Elin Andersen tankefullt.

[img10715_2RS]

I Randesund kirke har det i mange år vært brannsikkert, med sprinkelanlegg og direkte kontakt med brannvesen. Likevel skal det nå sjekkes at de er helt over på den trygge siden.

- Vi vil dobbeltsjekke at våre rutiner er i god stand, og vi skal tenke på om verdiene kan sikres bedre, forteller Andersen og sikter til kirkesølvet som ble reddet i Hønefoss-brannen.

- Vi har et ekstremt godt sprinkelanlegg her, forteller kirketjener Per Svein Sørensen og peker mot de mange sorte sprinklene i taket. De utløses etter hvor røykutviklingen oppstår, og i taket henger også direktevarsler til brannvesenet.

I Randesund kirke er det svært lite kirkesølv, sølvet oppbevares i Søm Kirke hvor menigheten også har sine kontorer opplyser kirketjener Per Svein Sørensen. Det har vært en god odrning for de to samarbeidenede menighetene, til tross for at Randesund kirke er mest populær ved anledninger som bryllup, dåp og begravelse.