Sørnett

- Vi informerer kundene våre

Vannscooter-utleier Kristian Stener i Sørbris AS er klar over de vernede områdene, og mener informasjonen de gir ut er god.

Publisert:

- Vi kjenner til restriksjonene som ligger der, sier Kristian Stener.

God informasjon

Det var Statens Naturoppsyn som kom med oppfordringen til bedre informasjon om verneområder på sørlandskysten.

- Vi må bli bedre på å informere vannscooterkjørerne, men også forhandlerne trenger opplysning, sa Olaf Landsverk i går.

Stener tar ikke selvkritikk, men han tviler ikke på at bedre informasjon kan være løsningen. Utleieren er selv klar på at de er gode på å informere om de lover og regler som gjelder og hvor det ikke er lov til å kjøre.

- Vi informerer gjennom å vise til korrekte kartanvisninger til både kristiansandere og turister. Vi er klare på det lovverket som foreligger og opplyser om det.

Stener er uansett klar på det er først og fremst den som sitter på vannscooteren som er ansvarlig.

- Føreren har det fulle og hele ansvaret.

Stor interesse

Stener merker ingen nedgang på utleie. Snarere tvert imot. Vannscootere er blitt utrolig populært etter at regjeringen la til rette for kjøring i norsk skjærgård. Han kan fortelle at salget og interessen for leie er stor.

- Forhandlerne har solgt vanvittig mye. Vi merker også oppgangen. Det er nærmest blitt som en eksplosjon på vannet.

Ingen problem å kjøre langt ute

Stener utdyper videre at det så klart er ganske store begrensninger på hvor de kan kjøre, men at det ikke er noe i veien for at de som benytter seg av disse farkostene drar lenger ut enn indre skjærgård.

- Båtene er sjødyktige og enkle å håndtere. Det er ikke farlig å kjøre lenger ut, men en må så klart ta vær og forhold i betraktning.