Sørnett

- Vi synes det er veldig kjedelig og trist

FUKTSKADER: Kjelleren under Gimletun barnehage er rammet av fuktskader. FOTO: Tina Halvorsrød

FUKTSKADER: Kjelleren under Gimletun barnehage er rammet av fuktskader. FOTO: Tina Halvorsrød

Gimletun barnehage har hatt store mengder med vann i kjelleren over lengre tid. Nå har personalet, med daglig leder Gyro Mosdøl i spissen, sett seg lei på fuktproblemet.

Publisert:

- Skal det stå sånn i 10 år til, spør Mosdøl og fortsetter med å fortelle at når det er så mye fuktighet vil det utvikle seg sopp og mugg. Mosdøl, som har vært i barselpermisjon til september i år, er glad for at saken har kommet opp i media og håper at problemet med fuktskadene i kjelleren vil bli løst fortest mulig.
- Nå har det gått så lang tid. Vi har jo egentlig visst at det har vært vann i kjelleren helt siden i fjor, forteller daglig leder i Gimletun barnehage Gyro Mosdøl.

Informerte ikke
I går var de foresatte fremdeles ikke informert om fuktskadene i barnehagen da Sørnett tok kontakt. Det var først i dag morges da foreldrene leverte barna at de kunne finne et informasjonsskriv om situasjonen på huset i hyllene . Det var eieren av barnehagen, Hans Jacob Sundby, som tok initiativet til å skrive brevet etter at Sørnett opplyste barnehagen om at vi jobbet med saken.

Midlertidig løsning
- Foreløpig lukter det ingenting i barnehagen, og vi har ikke merket så mye til det enda. Men vi tenker mer langsiktig, om hva som vil skje dersom vannet blir stående lenge, forteller en bekymret Mosdøl. 

Barnehageeier Sundby skal ha opplyst henne om at vannet har blitt stående i kjelleren over lengre tid, og at han nå skal ha ordnet med pumper for å få vekk det verste vannet.  Mosdøl påpeker at dette er en midlertidig løsning, og etterlyser en varig ordning. Ifølge Mosdøl skal problemene med vann ha blitt verre etter at det ble foretatt en utbygging av barnehagens lokaler.