Sørnett

- Bare til risikogruppen

Det er kommet 5000 nye vaksiner til Kristiansand. De som ikke er i risikogruppen derimot må vente i minst 2-3 uker til.

Publisert:

- Fremdeles er det bare risikogruppen som kan få vaksinen, sier smittevernlege Dagfinn Haar og fortsetter.IMG_1817

-  Det er regnet med at Kristiansand har nærmere 20000 i risikogruppen og vi har bare fått 10000 vaksiner til nå. Så man kan ta regnestykket selv. Vi må prioritere helsepersonell i tillegg, så det er dessverre en stund til de som er utenfor risikogruppen kan få vaksinen. Vi vil ikke gjøre samme tabbe som sist, forteller han.

- Hvilken tabbe henviser du til?

- Første gang vi fikk vaksiner delte vi det ut til alle på grunn av at vi trodde vi jevnlig skulle få vaksiner fra Oslo, men slik viste det seg ikke, forteller han.

Kristiansand kommune bekrefter at de har fått tildelt 5000 nye svineinfluensavaksiner. Nå jobbes det med å få vaksinen ut til alle legesentre.

9. november vil ikke lenger vaksinasjonskontoret dele ut svineinfluensavaksinen som de har gjort til nå. De som ikke har bestilt time hos fastlegen, kan få vaksinen på Kongens senter i sentrum.

-Hvorfor åpner ikke det nye vaksinasjonssenteret før på mandag?

- Fordi fastlegene skal få lov til å gjøre jobben de trenger å gjøre i fred i ro. De vet best hvem som er i risikogruppen og kan også gjøre den jobben best mulig. Forrige gang fastlegene gav beskjed til de som var utenfor risikogruppen at de ikke var prioritert, reiste de ned til vaksinasjonskontoret og fikk den der istedet. Det skal vi forhindre denne gangen, avslutter han.

Se vaksinen blir delt ut

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=41Y47TjmDhY[/youtube]