Sørnett

Forsøpling ved McDonalds

Foto: Carolyn Selliken

Foto: Carolyn Selliken

Drive-in kunder ved McDonalds forsøpler parkeringsplass i Sørlandsparken. Resturanteier mener kundene selv må rydde opp.

Publisert:

På Drive-In ved McDonalds Sørlandsparken kan folk kjøre med bil og kjøpe seg en hamburger eller tre. Rett over gaten ved utkjørselen finnes en parkeringsplass. Det er en populær rasteplass for å spise den nyinnkjøpte McDonalds maten, der ligger bevisene strødd utover hele plassen.

Alf Olav Øye er restauranteier for McDonalds Sørlandsparken. Han mener det i hovedsak er folk flest som må ta ansvar og synes det er trist at det skal se ut som en søppelsti utenfor restauranten. Restauranteieren forklarer at de daglig ser kunder som kaster søppel ut av vinduet på bilen.

 

-Folk må ta ansvar for eget søppel, sier han.

[img24392_2RM]
Selv om det er kundene som er årsak til problemet, er Øye enig i at det er deres jobb å rydde opp når kundene selv ikke tar ansvar.

-Vi kan selvfølgelig bli bedre, sier restauranteieren.

Øye forklarer at de samarbeider med Sørlandssenteret om renholdet på parkeringsplassen, men innrømmer at rutinene kan bli bedre.

-Vi bruker 30 minutter hver morgen på å rydde opp, og i tillegg har vakttjenesten på senteret ansvar for dette.
Alf Olav Øye sier han foreløpig ikke har hørt om skadedyr på stedet, men ser at det kan være en risiko slik det ser ut i dag.

Har dere tenkt på tiltak som kan bedre renholdet?

-Det går kanskje an å sette opp et skilt som henstiller kundene om å rydde plassen, sier Øye.

[img24392_3LM]


Foto: Henriette Mordt
Foto: Henriette Mordt
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ObCpXfm4sec[/youtube]